Voilà — MINI predstavlja dve svetske premijere na Mondial de l'Automobile 2024 u Parizu

Više slika

Više slika

Na ovogodišnjem Mondial de l'Automobile, koji se održava u srcu Pariza od 14. do 20. oktobra 2024, MINI će zablistati sa dve svetske premijere potpuno električnih John Cooper Works modela.

Na 90. izdanju ovog čuvenog sajma automobila, britanski premium brend donosi u potpunosti električnu porodicu vozila, koja spaja inovaciju, održivost i prepoznatljivu sportsku dinamiku po kojoj je MINI poznat.

Pariz u znaku električne mobilnosti

Dok milioni posetilaca istražuju Sajam automobila, MINI će pružiti uvid u budućnost mobilnosti kroz efikasna i moćna električna vozila. Ovaj spektakularni događaj biće prilika da posetioci uživo isprobaju čitav niz električnih modela, uključujući svetske premijere John Cooper Works modela koji se odlikuju vrhunskim performansama i dinamičnim dizajnom.

Pored njih, na MINI štandu biće prikazani i popularni modeli kao što su MINI Cooper SE, MINI Aceman SE i MINI Countryman SE ALL4, koji pokazuju raznovrsnost u ponudi električnih vozila ove marke. Pariz, grad koji snažno promoviše održivu urbanu mobilnost, poslužiće kao savršena pozadina za ova vozila koja objedinjuju urbani stil, praktičnost i čist užitak u vožnji.

John Cooper Works — Električna snaga sa trkačkom tradicijom

Dva potpuno nova MINI John Cooper Works modela donose prepoznatljive sportske karakteristike u svet električnih automobila. Ovi modeli predstavljaju savršen spoj tradicije i budućnosti, sa poboljšanim aerodinamičkim karakteristikama i optimizovanim performansama koje smanjuju potrošnju energije, a istovremeno pružaju izvanredan osećaj kontrole i agilnosti u vožnji.

Sa svakim detaljem prilagođenim kako bi ispunio očekivanja modernih vozača, ovi automobili pružaju beskompromisan kvalitet i vrhunske performanse na putu, bez emisije štetnih gasova.

Porodica potpuno električnih MINI modela: Novi standard za održivu mobilnost

MINI Cooper SE, sa potrošnjom energije od 14.7 – 14.1 kWh/100 km i dometom od 387 do 402 kilometra (prema WLTP standardima), donosi prepoznatljivi minimalistički dizajn MINI vozila u trovratnom formatu. Ovaj model kombinuje zabavu u vožnji i jednostavnost, sa pravim "go-kart" osećajem koji je sinonim za MINI brend.

Prvi MINI Aceman SE crossover (potrošnja energije: 14.8 – 14.0 kWh/100 km; domet od 382 do 405 kilometara) nudi pet sedišta i dovoljno prostora u kompaktnoj formi. Njegov dizajn i funkcionalnost spajaju najbolje od MINI Cooper i Countryman modela, pružajući idealan balans između gradske praktičnosti i prostranosti.

Na kraju, MINI Countryman SE ALL4 (potrošnja energije: 18.5 – 16.8 kWh/100 km; domet od 399 do 432 kilometra) nudi sve prednosti vozila sa pogonom na sva četiri točka. Sa fleksibilnim i prostranim prtljažnikom, kao i velikom autonomijom, ovaj model je idealan saputnik za duge vožnje, pružajući istovremeno efikasnost i komfor.

Svetla budućnost za MINI

Sa ovim inovativnim modelima, MINI ne samo da obeležava novi korak u svojoj istoriji, već takođe dokazuje posvećenost održivosti i performansama. Svaki od novih modela pažljivo je dizajniran da ispuni zahteve savremenog vozača, kombinovanjem tradicije i tehnologije u elegantnom, efikasnom i ekološki prihvatljivom paketu.

Mondial de l'Automobile 2024 tako postaje ne samo prozor u budućnost automobilske industrije, već i pozornica na kojoj MINI dokazuje da električna mobilnost može biti jednako uzbudljiva i dinamična kao i njeni prethodnici sa unutrašnjim sagorevanjem.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group