Ukradeni Porsche 993 Turbo posle šest godina zanemarivanja zaslužuje restauraciju

Ovaj veoma traženi klasik Porsche brenda nakupio je godine prljavštine, ali se nadamo da će ponovo biti vraćen u život...

Pronađen Porsche 993 Turbo, koji je bio ukraden pre šest godina, posle dugog zanemarivanja konačno je vraćen vlasniku i čeka restauraciju. Ovaj klasični model, koji je vrlo cenjen na tržištu polovnih automobila, viđen je u očajnom stanju u Saudijskoj Arabiji, ali s obzirom na njegovu retkost i vrednost, priča o njegovom povratku vlasniku izazvala je veliki interes.

Stanje Porsche 993 Turbo modela podseća nas na scenu iz postapokaliptične budućnosti, sa slojevima prljavštine i oštećenjima koja su se nakupila tokom godina. Prema izveštajima, automobil je nestao šest godina pre nego što je ponovo pronađen u staroj, napuštenoj mehaničarskoj radionici, gde je stajao zaboravljen.

Fotografije su podeljene na Redditu od strane korisnika Radwanalshehri, uz objašnjenje: "Ovaj automobil ima zaista dugu priču. Bio je u odličnom stanju sve dok jednog dana nije bio ukraden. Moj prijatelj ga je našao posle šest godina u napuštenoj radionici i vratio ga kući, a sada planira da ga restaurira, što je sjajno!"

Ova priča izazvala je različite reakcije ljubitelja Porsche brenda. Mnogi su ohrabrili vlasnika da započne proces restauracije ovog klasičnog automobila i zatražili da dokumentuje svaki korak. Međutim, bilo je i onih skeptičnih koji su se pitali kako je tako skup automobil mogao da ostane neprimećen u "mehaničarskoj radionici" toliko dugo.

Na fotografijama se vidi automobil prekriven pocepanom ceradom, sa gomilom prljavštine na spoljašnjosti, dok je unutrašnjost delimično izložena, sa svakim delom kožnih sedišta prekrivenim prljavštinom i plesnima. Oštećeni zadnji branik sugeriše da je možda doživeo manji sudar.

Uprkos lošem stanju, Porsche ne deluje kao da ima ozbiljnija oštećenja, što nam daje nadu da će restauracija biti moguća. Automobil ima prelepu kombinaciju boja – spoljašnjost u nijansi Wimbledon Green i unutrašnjost u bež koži, što ga čini još privlačnijim za kolekcionare.

Generacija 993 ima posebno mesto u srcima ljubitelja Porsche brenda, jer je to poslednji model 911 sa vazdušnim hlađenjem. Prvi put je predstavljen 1995. godine sa twin-turbo 3.6-litarskim motorom, koji proizvodi 402 konjske snage. Takođe, 993 Turbo je prva generacija Turbo modela sa pogonom na sva četiri točka i dolazi sa šestostepenim manuelnim menjačem. Široka zadnja krila, sportski branici i veliki zadnji spojler dodatno razlikuju Turbo od ostatka serije 911, čineći ga još privlačnijim za kolekcionare.

Nadamo se da će ovaj zanemareni Porsche 911 biti vraćen u svoje originalno stanje, uz pažnju i ljubav vlasnika. Ukoliko budemo dobili dodatne informacije od originalnog postera, ažuriraćemo ovu priču.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group