Električni Audi A9 stiže 2020. godine

Više slika

Više slika

Audi je potvrdio da će lansirati električni model A9 koji će biti rival modelu Tesla Model S, a očekuje se 2020. godine...

 

Ime će verovatno biti Audi A9 e-tron, a Autocar prenosi izveštaj da će model podeliti dosta delova sa dolazećim modelom Q6 e-tron, koji je baziran na E-tron Quattro konceptu. 

Ukoliko je ovo tačno, ovo znači da će Audi A9 e-tron koristiti tri električna motora, od kojih će jedan pokretati prednje točkove, dok će dva slati snagu na zadnje. U koncept formi, ovo podešavanje je postiglo snagu od 429ks, ali su preneli da bi ova konfiguracija mogla da postigne daleko više, preko 500ks. 

Pored tri električna motora se nalazi velika 95kWh baterija koja se nalazi ispod kabine i omogućava ovom modelu da postigne 100km/h za 4 sekunde. Ono što je još bitnije, očekuje se da ova konfiguracija postigne autonomiju od 500 kilometara na jednom punjenju. 

U diskusiji o pogonu u ovom automobilu, Audijevo odeljenje za razvoj i istraživanje i njihov direktor Stefan Knirsch su rekli : "Neki od rivala su se odlučili za sinhrone motore, sa dosta snage, ali na malim obrtajima. Tu su i asinhroni motori koji postižu sličnu snagu, ali na većim obrtajima. Od 2018. naša električna vozila će biti opremljena asinhronim motorima. Ubeđeni smo da će ponuditi veću efikasnost od sinhronih motora". 

Audi A9 e-tron će se pojaviti na tržištu zajedno sa tehnologijom autonomnog upravljanja četvrte generacije, koja će mu omogućiti da sam upravlja sobom u većini situacija. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group