Žena dobila kaznu zbog vožnje električnog kofera na trotoaru bez dozvole

Ovaj kofer namenjen za aerodrome može dostići brzinu od 13 km/h...

Električna vozila su prisutna širom sveta i ponekad dolaze u oblicima koje ljudi ne očekuju. U ovoj priči, jedno takvo vozilo dolazi u formi kofera namenjenog za redovna putovanja avionom. Očigledno, japanska policija gleda na ovu vrstu 'vozila' kao na moped ili motocikl od 50 ccm. Kada su uhvatili ženu kako vozi jedan od ovih kofera na trotoaru, optužili su je za vožnju bez dozvole.

Incident se dogodio 13. marta, a kofer u pitanju izgleda kao Airwheel SE3 Mobility Scooter. Vlasti kažu da ima zapanjujuću maksimalnu brzinu od 13 km/h. Policija je jasno stavila do znanja da bi sve bilo u redu da je žena imala vozačku dozvolu.

Nekako, vlasti nisu optužile ženu sve do 25. juna. Sledećeg dana, održali su konferenciju za novinare kako bi objavili optužbe i prikazali kofer-skuter o kom se radi. „Nisam ga prepoznala kao vozilo i nisam mislila da je potrebna vozačka dozvola,“ rekla je žena prema izveštaju StraitsTimes.

Zanimljivo je da Japan ne zahteva dozvolu za druga električna vozila poput bicikala. Oni smeju da putuju brzinom do 20 km/h. Istovremeno, Japanski saobraćajni zakon je jasan. „Sve što ne ispunjava uslove, čak i ako izgleda kao električni skuter, smatra se običnim mopedom ili automobilom i zahteva vozačku dozvolu. Vozila koja ne ispunjavaju ove standarde neće se smatrati specifičnim malim motorizovanim biciklima, čak i ako imaju električni skuter ili sličan oblik, i nastaviće da budu podložna saobraćajnim pravilima prema njihovoj klasifikaciji vozila.”

Da li je sve ovo pomalo smešno? Izgleda da jeste. Ko zna, možda je ova žena pravila haos na svom skuteru-koferu. Samo želimo video snimak ako je to slučaj.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group