VW Passat Pro: Duži i luksuzniji sedan za Kinu

Više slika

Više slika

Novi VW Passat Pro proizvodi se u Kini u saradnji sa SAIC Volkswagen zajedničkim preduzećem.

Volkswagen je proširio svoju ponudu u Kini predstavljanjem novog sedana Passat Pro na sajmu automobila u Čengduu. Ovaj model dolazi sa dužim međuosovinskim rastojanjem u poređenju sa evropskom verzijom Passat modela, uz elegantniji oblik i luksuznije funkcije u unutrašnjosti.

Passat Pro je proizvod zajedničkog preduzeća SAIC-Volkswagen i predstavlja alternativu sličnom modelu Magotan, koji proizvodi FAW-Volkswagen. Spoljašnji dizajn preuzima prednji izgled od evropskog Passat karavana, ali ima jedinstvene bočne panele i potpuno redizajniranu zadnju stranu.

Novi model je dostupan u dve verzije – Pioneer Edition i Starry Sky Edition, sa opcionalnim Black Warrior paketom koji mu daje sportskiji izgled. U Kini nema oznake R-Line, što sugeriše da VW koristi drugačiju šemu imenovanja za ovaj tržišni segment.

VW Passat Pro ima značajne dimenzije – dužina automobila iznosi 5.006 mm, širina 1.850 mm, dok je visina 1.489 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.871 mm, što čini ovaj sedan za 89 mm dužim od evropskog Passat modela, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 30 mm. U poređenju sa modelom Magotan, Passat Pro ima isto međuosovinsko rastojanje, ali je za 16 mm duži.

Unutrašnjost Passat Pro donosi visok nivo tehnologije, uključujući digitalnu komandnu tablu sa 10,3-inčnim instrument-klasterom, 15-inčnim infotainment ekranom i dodatnim 11,6-inčnim ekranom za suvozača. Takođe, tu je i head-up displej sa proširenom stvarnošću, vrhunski audio sistem Harman Kardon sa 16 zvučnika i napredni sistemi asistencije u vožnji (L2++ IQ. Pilot), koje je razvila kompanija DJI, poznata po dronovima.

Još jedna zanimljiva funkcija su sedišta sa dodatnim slojem pene, koja pružaju osećaj "oblaka", a koja su električno podesiva i nude ventilaciju, grejanje i funkciju masaže, i to u oba reda sedišta. Ambijentalno osvetljenje sa 30 boja i ugrađeni sistem za osvežavanje vazduha dodatno poboljšavaju ugođaj putnika.

Passat Pro je zasnovan na MQB platformi i pokreće ga turbo-punjeni 2,0-litarski TSI četvorocilindrični benzinski motor, koji proizvodi 217 KS i 350 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi isključivo na prednje točkove putem sedmostepenog automatskog menjača DSG.

Prema ranijim dokumentima kineskog Ministarstva industrije i informacionih tehnologija, Passat Pro će se takođe nuditi sa osnovnim 1,5 TSI motorom koji proizvodi 158 KS. Za razliku od evropske verzije koja ima opcije blagog hibrida i plug-in hibrida, nema reči o elektrifikovanim verzijama za kinesko tržište.

VW je već otvorio prednarudžbine za Passat Pro u Kini, a cene će biti objavljene kasnije. Zanimljivo je da će kineska verzija Passata, koja je predstavljena 2019. i redizajnirana 2022. godine, ostati u prodaji zajedno sa novim modelom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group