Vozač zbog telefona uništio klasični Jaguar XK120 u teškoj nesreći

Klasični Jaguar XK120, redak dragulj iz 1950-ih, pretrpeo je ozbiljna oštećenja u nesreći koja se dogodila u Austriji tokom zagrevanja za Mille Miglia događaj...

Uzrok nesreće je navodno bio vozač koji je bio ometen korišćenjem mobilnog telefona. Incident se dogodio na mirnom seoskom putu u blizini Elsbethena, gde je 23-godišnji vozač iz Mađarske, vozeći Opel Insigniju, udario u Jaguar koji su vozili italijanski entuzijasti Đuzepe Cerbone i Nikolo Botini Bongrani. Iako su svi učesnici nesreće prošli sa lakšim povredama, Jaguar je pretrpeo ozbiljna oštećenja, zbog čega se smatra da je vozilo možda izgubljeno za sva vremena.

Nakon nesreće, video snimak sa mesta događaja brzo je postao viralan na društvenim mrežama, izazvavši burne reakcije. Oštećeni Jaguar, jedan od simbola britanske automobilske istorije, sada je teško oštećen sa desne strane, sa deformisanim panelima i uništenim prednjim vešanjem. Cena restauriranih primeraka ovog modela varira između 35.000 i 250.000 evra, u zavisnosti od stanja i retkosti automobila.

Ova nesreća podseća na opasnosti korišćenja telefona tokom vožnje, uprkos konstantnim upozorenjima o rizicima. Nažalost, u ovom slučaju, rezultat je bio uništenje retkog klasičnog automobila koji je učestvovao u probnoj vožnji za Mille Miglia Warm-Up događaj u Salzburgu.

Ovaj događaj, poznat po okupljanju vozila koja su učestvovala u originalnim trkama Mille Miglia u Italiji između 1927. i 1957. godine, takođe je privukao pažnju mnogih zaljubljenika u klasične automobile, čineći ovu nesreću još tragičnijom za automobilsku zajednicu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group