Vozač Jeep Trackhawk oponaša GTA 6 u sukobu sa policijom, ali je zaboravio čit kodove

Osumnjičeni namerno uleteo u travnati jarak i sam sebe izbacio iz potere...

Bežanje od policije je uvek loša ideja, ali u retkim okolnostima, neki ljudi uspevaju da pobegnu. Često su to vozači veoma moćnih automobila, kao što je onaj u ovoj priči – Jeep Grand Cherokee Trackhawk sa 707 KS iz Hellcat V8 motora sa superpunjačem ispod haube.

Ipak, ono što razlikuje uspešne begunce nije samo konjska snaga, već veština za volanom i predviđanje kako izbeći zamke. Nažalost, vozač u ovom incidentu nije imao takvu predostrožnost.

Prema lokalnim izveštajima, policija je pokušala da zaustavi sporni Jeep na jugozapadnoj 8. ulici, u blizini južnog izlaza sa auto-puta. Nije jasno zbog čega je prvobitno zaustavljanje pokušano, ali vozač je odlučio da pobegne. Vlasti kažu da je dostigao brzinu od 225 km/h tokom potere.

Nije jasno koliko je potera trajala, ali jedan prolaznik je zabeležio ključni trenutak – kraj – što nas je nakratko navelo da se zapitamo da li gledamo klip iz igre Gran Turismo 6. Na snimku, srebrni Jeep izvodi oštar zaokret dok se dim guma diže iz blatobrana.

Čini se da je vozač nakratko nadmudrio policajce koji su ga pratili, ali, neobjašnjivo, naglo menja pravac. Bilo da je to zbog gubitka kontrole ili iz nekog drugog razloga, ishod je bio takav da se policajac iz Floride našao odmah iza njega.

Nakon tog preokreta, vozač odlučuje da skrene sa puta i uđe u travu. Da je ovo bio „Trail Rated“ Jeep, a ne Trackhawk, možda bi se dobro snašao. Umesto toga, ovaj veliki SUV, opremljen fabričkim gumama dimenzija 295/45/R20, izgleda da je još više klizao nego što je bio na ulici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babayaga (@babayaga_racing)

Ubrzo nakon toga, vozač izgleda da više nema nikakvo prijanjanje. Policajci prilaze i hapse ga. Prema izveštaju NBC Miami, policija ga je identifikovala kao Hosea Alberta Rodrigeza. Nije jasno tačno koje optužbe ga očekuju u ovom trenutku.

Čini se da postoji povezanost između vozila marke Stellantis i bežanja od policije na Floridi u poslednje vreme. Srećni smo što su svi iz ove situacije izašli bezbedno.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group