Vozač Ford F-750 ignorisao ograničenja težine i propao kroz najstariji pokriveni most u Mejnu

Most, izvorno izgrađen 1840. godine, oštećen je nakon što je vozač Forda F-750 prešao preko ograničenja težine, uzrokujući veliku štetu.

Jedan od najstarijih pokrivenih mostova u Mejnu, Babb's Bridge, pretrpeo je značajna oštećenja nakon što je vozač teškog kamiona Ford F-750 odlučio da zanemari upozorenja o ograničenju težine. Drvena konstrukcija mosta nije mogla da izdrži težinu kamiona, zbog čega se deo poda mosta urušio, stvarajući veliku rupu. Lokalna vlast je bila primorana da most zatvori na neodređeno vreme.

Incident se dogodio u petak, 23. avgusta. Kao jedan od najstarijih i malobrojnih preostalih pokrivenih mostova u Mejnu, ovaj most je tokom svoje istorije prošao kroz mnogo toga, ali verovatno ništa nalik ovom događaju.

Nakon što su točkovi kamiona dotakli drveni pod, most je popustio, a kamion je pao u reku. Vozač je srećom prošao sa lakšim povredama, a nije bilo drugih povređenih u incidentu. Kamion je kasnije izvučen uz pomoć krana, što je otkrilo značajnu štetu na vozilu.

Prema izveštajima policije Gorhama, Ford F-750 bio je natovaren drobljenim šljunkom. Državna policija Mejna izjavila je za Portland Press Herald da je vozač kažnjen sa 2.500 dolara.

Iako na samom mostu nije bilo jasno označenog ograničenja težine, na oba kraja puta Hurricane Road postavljeni su jasni znakovi upozorenja. Vozač je očigledno ignorisao ova upozorenja, iako je bilo jasno da kamion nikada neće moći preći most bez posledica. Kompanija koja poseduje kamion ponudila je pomoć u pokrivanju troškova popravke, koji će, kako se očekuje, biti visoki.

Babb's Bridge, izgrađen 1840. godine, je replika originalne konstrukcije, koja je uništena sedamdesetih godina prošlog veka usled vandalizma. Most je obnovljen 1976. godine korišćenjem istorijski autentičnih tehnika i ponovo otvoren za saobraćaj.

Nakon ovog nedavnog incidenta, lokalno stanovništvo odlučno je da most bude restauriran u svom izvornom obliku, bez obzira na troškove. Očekuje se da će put ostati zatvoren do proleća, kako bi se nabavilo drvo i materijali koji odgovaraju periodu gradnje mosta i izvršile neophodne popravke. U međuvremenu, oko 360 vozača koji su svakodnevno koristili most moraće da pronađu alternativne rute.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group