Vlasnik Tesla Cybertruck modela iznenađen potrošnjom guma nakon manje od 11.000 kilometara

Ispostavilo se da 845 konjskih snaga, koje se prenose na asfalt vozilom teškim gotovo 3,5 tone, brzo troše gume.

Vlasnik Tesla Cybertruck modela ogorčen je što su mu gume gotovo dotrajale već nakon 10.060 kilometara vožnje. Gume o kojima je reč nemaju garanciju za pređene kilometre, ali vlasnik tvrdi da ih je pažljivo koristio. Sada će morati da odluči da li će se u budućnosti fokusirati na dugotrajnost guma ili na performanse.

Prema objavi na forumu TeslaCybertruckOwnersForum.com, vlasnik je pažljivo pratio Tesla preporuke. Prilikom prve rotacije guma, na 10.060 kilometara, u servisu su mu rekli da su mu gume skoro istrošene.

Gume o kojima se govori su Goodyear Territory All-Terrain i nemaju garanciju za pređene kilometre. Trenutno stanje guma pokazuje 5/32 inča gazećeg sloja na zadnjim i 4/32 inča na prednjim gumama. Bez obzira na dubinu šare, same gume izgledaju prilično istrošeno.

Rubovi blokova gazećeg sloja su izlizani na čitavoj površini gume, što je prilično retko. Moguće je da postoji problem sa ovim specifičnim setom guma, ali možda je objašnjenje jednostavnije – Cybertruck je vrlo snažan i mora preneti tu snagu kroz gume.

Tesla Cybertruck nije jedini EV sa ovakvim problemom. Pre više od godinu dana, vlasnici Rivian modela su prijavili da im se gume troše već nakon 9.656 kilometara. To se dogodilo u "Conserve" režimu vožnje, gde se R1T i R1S ponašaju kao da imaju pogon na prednjim točkovima, što udvostručuje opterećenje na tim gumama i ubrzava njihovo trošenje. Velika težina Rivian modela takođe igra značajnu ulogu u potrošnji guma.

Na kraju, upravljanje životnim vekom guma na vozilima kao što su Cybertruck ili R1T svodi se na odabir prioriteta. Tvrđe gume bi verovatno trajale duže, ali bi imale manje prianjanja, što bi rezultiralo sporijim ubrzanjem, dužim zaustavnim putem i lošijom upravljivošću. S druge strane, mekše gume će pružiti bolje performanse, ali će se brže trošiti, kao što je to bio slučaj kod ovog vlasnika.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group