Toyota predviđa da će 80% kupaca GR Corolle izabrati ručni menjač umesto automatskog

Toyota je nedavno najavila da će većina kupaca novog modela GR Corolle odabrati ručni menjač, uprkos uvođenju nove automatske transmisije koja uključuje funkciju kontrole starta...

Ovaj rally-inspirisani model je jedan od retkih automobila performansi koji se nudi sa obe opcije, automatskim i ručnim menjačem.

Iako je nova osmostepena automatska transmisija, nazvana "Direct Automatic Transmission" (DAT), dostupna, Toyota očekuje da će oko 80% kupaca u SAD i dalje odabrati šestostepeni ručni menjač. Ova prednost ručnog menjača ukazuje na to da su kupci GR Corolle vozači koji cene angažovanije iskustvo vožnje.

Toyota je uverila kupce da novi automatski menjač, za razliku od onih u modelima GR Supra i GR 86, ne zasniva promene brzina na deklivaciji g-sila i brzini, već prepoznaje ulaze kočnice i gasa kako bi ostvario optimalne promene brzina. Automatski menjač takođe donosi sa sobom sistem kontrole starta, koji nije dostupan sa ručnim menjačem.

Osim opcija menjača, 2025 GR Corolla donosi još mnogo pozitivnih promena. Motor ostaje trocilindrični turbo zapremine 1.6 litara, koji proizvodi 300 konjskih snaga, ali su inženjeri Toyota brenda uspeli da povećaju obrtni momenat na 400 Nm.

Upravljačka svojstva su takođe poboljšana novim oprugama i podešavanjima zadnjih opruga i stabilizatora. Svi modeli sada dolaze sa standardnim prednjim i zadnjim Torsen diferencijalima, što osigurava da se snaga efikasno prenosi na put.

Cena za 2025 GR Corollu počinje od 39,995 dolara za osnovni model, uključujući troškove dostave od 1,135 dolara, što predstavlja povećanje od 2,360 dolara u odnosu na prošlu godinu. Ipak, ovo povećanje cena donosi dodatne standardne karakteristike, uključujući JBL zvučni sistem i druga unapređenja. Ako ste zainteresovani za novu osmostepenu automatsku transmisiju, ona će dodati 2,000 dolara na cenu. Toyota je takođe pojednostavila liniju proizvoda ukidanjem "Circuit Edition", fokusirajući se na osnovne vozačke entuzijaste.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group