Tesla Cybertruck se prevrnuo na leđa kao kornjača otkrivajući slabost u svojoj „neuništivoj“ konstrukciji

Električni pikap s nerđajućim čeličnim oklopom može izdržati metke i bejzbol palice, ali ne može se vratiti na točkove nakon prevrtanja…

„Drugi pikap izgledaju opasno, Cybertruck to zaista jeste,“ napisao je šef Tesle Elon Mask na X društvenoj mreži danas. Reči su bile ispisane iznad video snimka sa naloga Tesla Owners Silicon Valley, koji prikazuje jedan od pikapova s nerđajućim čeličnim oklopom kako je izložen napadima koji bi napravili pravi haos na bilo kojem običnom vozilu.

Pikap je bio gađan, udaran kuglom za kuglanje, ciglom, bejzbol palicom i sekirom. Testere su pokušale da ga iseku duž njegovih linija, a vrata su bila izložena bacaču plamena. Ali osim nekoliko sitnih udubljenja i manjih ogrebotina, Cybertruck deluje neoštećeno.

Nema velikih udubljenja, nema probijenih rupa, a stakla ostaju netaknuta uprkos savijanju vrata pri svakom udarcu – iako su komentatori brzo podsetili Maska na katastrofalnu ranu demonstraciju Cybertrucka kada se „neuništivi“ prozor razbio nakon što je bio pogođen čeličnom kuglom.

Izgleda da je Cybertruck nepobediv. Ili, ipak nije, jer postoji jedna stvar koja je garantovano onesposobljava, a to je prevrtanje na krov. I to znamo jer je jedan vozač Cybertruck u Viksburgu, u državi Misisipi, testirao teoriju prošle nedelje.

Snimak na Facebook stranici Vicksburg Daily News prikazuje Cybertruck prevrnut na leđima na putu sa četiri trake, a iako nema opisa od strane policije Viksburga kako je došlo do toga, scena sugeriše da je brzina bila umešana. Pretpostavljamo da je pikap prilazio desnoj krivini prebrzo, prešao u suprotnu traku, udario u strmu bankinu posle ivice puta i prevrnuo se na krov.

Vicksburg Daily News izveštava da su četiri osobe bile u Cybertruck modelu u trenutku nesreće i da su tri osobe prošle bez povreda, dok je četvrti putnik prevezen u bolnicu zbog povrede ruke.

Snimak sa mesta nesreće pokazuje da je čvrsta školjka pikapa zaštitila putnike od drobljenja zbog ogromne težine baterije postavljene u podu, koja je sada bila iznad njih. Ali takođe se može videti da je jedan od prednjih točkova Tesla modela otkinut u nesreći i da leži na putu.

Tesla je uključio mnogo novih karakteristika u dizajn Cybertruck modela, uključujući neprobojno staklo, pretinac za rukavice koji se može zaključati PIN kodom i električni poklopac prtljažnika koji se može otvoriti i zatvoriti putem aplikacije za pametni telefon. Ali Elonov tim nije uspeo da opremi pikap snažnom hidrauličnom rukom koja bi mogla izaći iz poda i vratiti ga na točkove kada se prevrne. Možda za sledeću verziju?

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group