Tesla Cybertruck povučen peti put u godini zbog problema sa softverom

Tesla kompanija je ponovo povukla Cybertruck, ovaj put zbog softverskog problema koji je mogao prouzrokovati da se prikaz sa zadnje kamere ne pojavi do 8 sekundi, što je 6 sekundi duže od zakonskog maksimuma...

Ovaj najnoviji opoziv obuhvata 27.185 vozila, čime je Cybertruck povučen peti put u manje od godinu dana.

Prema rečima NHTSA (Nacionalna administracija za bezbednost saobraćaja), sistem vozila se pod određenim uslovima možda nije pravilno isključivao pre nego što je pokušao ponovo da se pokrene. Ukoliko bi vozač prebacio u rikverc tokom tog procesa, prikaz sa zadnje kamere mogao je kasniti, čime nije ispunjen zakon o bezbednosnim standardima za zadnju vidljivost.

Na sreću, Tesla je brzo rešila problem putem over-the-air softverskog ažuriranja, koje je počelo 19. septembra, samo nedelju dana nakon što je kompanija identifikovala problem.

Ovaj opoziv dolazi kao deo serije problema sa Cybertruck modelima, što uključuje i raniji opoziv zbog labave obloge prtljažnog prostora i problema sa brisačima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group