Taycan Turbo S Celestial Jade: Porsche inspirisan dragocenim kamenom žada

Više slika

Više slika

U saradnji sa Porsche Asia Pacific, stručnjaci Porsche Exclusive Manufaktur kreirali su izvanredan Taycan Turbo S pod nazivom Celestial Jade...

Ovaj potpuno električni sportski automobil dobio je poseban pigment u boji, koji menja nijanse u zavisnosti od svetla i ugla gledanja, stvarajući fascinantan vizuelni efekat.

Inspiracija: Žad - dragoceni kamen prirode

Kamen žad nastaje u dubinama Zemlje kroz hiljadugodišnji proces pod uticajem visokih temperatura i pritiska. Kroz male promene u ovim uslovima, minerali se kristalizuju i stvaraju jedinstvene obrasce u nijansama zelene, žute, zlatne, bele, pa čak i plave boje. Taycan Turbo S Celestial Jade je inspirisan ovim jedinstvenim prirodnim procesom, čime je stvoren automobil koji simbolizuje tradiciju i inovaciju.

Svetska premijera i jedinstvena boja

Taycan Turbo S Celestial Jade svoju svetsku premijeru imao je na regionalnom događaju u Singapuru 5. septembra. Ovaj jedinstveni model, kreiran kroz Porsche Sonderwunsch program, biće prikazan širom jugoistočne Azije pre nego što bude aukcijski prodat 2025. godine u humanitarne svrhe.

Ono što čini ovaj model posebnim je Chromaflair boja, koja je po prvi put kombinovana u dve različite nijanse na jednom automobilu. Ova tehnologija omogućava da se boja menja u zavisnosti od ugla pod kojim svetlost pada na površinu automobila. Proces kreiranja ove boje trajao je skoro godinu dana, dok je ručno nanošenje boje zahtevalo oko 80 radnih sati.

Tehničke specifikacije: Moćan i brz

Model Taycan Turbo S za 2024. godinu, na kojem se bazira Celestial Jade, dolazi sa unapređenjima u snazi i dometu. Sa 700 kW (952 KS) maksimalne snage i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 2,4 sekunde, ovaj model je za 0,4 sekunde brži od svog prethodnika.

Bespoke detalji: Simbolika LongMa

Na nekoliko mesta na automobilu, kao što su zaštitni pragovi vrata, projektor vrata i nasloni za glavu, nalazi se posebno dizajniran logotip inspirisan mitološkim bićem LongMa – kombinacijom zmaja i konja, simbola snage i sreće. Ovaj motiv je simbolično povezan sa Godinom Zmaja u kineskom zodijaku 2024. godine, dok "konj" (značenje reči "Taycan" na turskom jeziku) naglašava sportski duh automobila.

Unikatni elementi dizajna i personalizacija

U poređenju sa standardnim Taycan modelima, Celestial Jade donosi karbonske komponente sa specijalnom teksturom, koje su postavljene na branicima, bočnim pragovima i zadnjem difuzoru. Ovi detalji su ručno izrađeni, a lak omogućava da struktura karbona bude vidljiva, menjajući nijanse u zavisnosti od ugla gledanja.

Unutrašnjost je opremljena unikatnom kombinacijom boja: standardna boja Slate Grey u kombinaciji sa opcijom Leather to Sample u tamnozelenoj nijansi Englishgreen, koja se nalazi na vratima, centralnoj konzoli i sedištima. Ova mogućnost dodatne personalizacije nudi čak 150 boja, dok se sa opcijom Leather to Sample Plus kupcima omogućava gotovo neograničen izbor boja po sopstvenom ukusu.

Program Sonderwunsch: Kreirajte jedinstvene automobile

Program Sonderwunsch iz 1970-ih godina omogućava kupcima da kreiraju individualizovane, jedinstvene automobile u saradnji sa Porsche timom. Ovaj program sada obuhvata i nove opcije kao što su Factory Re-Commissioning i Factory One-Off, koji omogućavaju prilagođavanje već isporučenih vozila. Kroz ovaj program, kupci mogu personalizovati svoje automobile do najsitnijih detalja, od boje do unutrašnjih materijala, i to sve kroz direktne konsultacije sa stručnjacima u Porsche centrima širom sveta.

Taycan Turbo S Celestial Jade predstavlja savršen spoj tehnoloških inovacija, umetnosti i kulturne simbolike, kreiran da impresionira i pruži luksuzno iskustvo vožnje.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group