Škoda Superb Sportline: Agresivniji izgled i sniženo vešanje, ali bez dodatne snage

Više slika

Više slika

Sportska verzija Superb mogla bi biti uvod u očekivani RS model visokih performansi...

Škoda je proširila ponudu svog novog flagship modela Superb dodavanjem Sportline verzije. Superb Sportline dostupan je u obe karoserijske verzije – liftback i karavan, sa blagim vizuelnim unapređenjima, novim točkovima, sniženim vešanjem i bogatom opremom. Uprkos sportskom izgledu, ovaj model dolazi sa standardnim pogonskim jedinicama, ostavljajući dodatnu snagu za očekivani Superb RS.

Škoda nudi Sportline verzije za većinu svojih modela, pa nas ne iznenađuje što je i Superb dobio isti tretman. Nova verzija služi kao sportska alternativa luksuznoj Laurin & Klement opremi, sa sličnom konfiguracijom visoke specifikacije.

Spolja, Superb Sportline se izdvaja crnim produžetkom branika, odgovarajućim bočnim pragovima i difuzorom. Svi hromirani detalji zamenjeni su metalik crnim završetkom, u kombinaciji sa zatamnjenim staklima i Sportline oznakama.

Standardni 18-inčni točkovi u antracit boji mogu se zameniti elegantnijim setom 19-inčnih Torcular legura, ili 19-inčnim Aniara točkovima sa aero poklopcima. Model takođe sadrži LED Matrix farove i LED zadnja svetla sa animiranim pokazivačima pravca.

Unutrašnjost Sportline nudi grejana sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu i masažnom funkcijom, ili opciona električno podesiva, AGR sertifikovana ergonomska sportska sedišta sa grejanjem i ventilacijom. Tamna tema se nastavlja sa presvlakama od Microsuede materijala i veštačke kože, crnim krovnim oblogama i umetkom u stilu karbona na kontrolnoj tabli i panelima vrata. Ostale karakteristike uključuju pedale od nerđajućeg čelika i Sportline oznaku na volanu.

Superb Sportline dolazi sa bogatom standardnom opremom, uključujući 10-inčni Virtual Cockpit sa specifičnim grafičkim prikazima, 13-inčni infotainment displej, ambijentalno osvetljenje i laminirano staklo za bolju izolaciju buke.

Poboljšan izgled kombinovan je sa sportskim vešanjem, koje je spušteno za 15 mm (0,6 inča) u odnosu na standardni Superb, a radi u kombinaciji sa standardnim progresivnim upravljanjem i opcionim sistemom dinamičke kontrole šasije.

Superb Sportline dostupan je sa svim opcijama pogona. To znači da snaga varira od 148 KS (110 kW / 150 PS) sa osnovnim 1.5 eTSI mHEV i 2.0 TDi dizel motorima, pa sve do 261 KS (195 kW / 265 PS) kod najmoćnije verzije 2.0 TSI benzinskog motora, koji se najbolje slaže sa sportskim izgledom.

Škoda je navodno u procesu razvoja Superb RS modela sa visokim performansama, koji bi mogao da ima snažniji plug-in hibridni pogon. Iako ovaj model još nije zvanično potvrđen, Škoda UK je nedavno predstavila Sleeper Edition unikatnu verziju baziranu na prethodnoj generaciji Superb Combi modela, sa 2.0 TSI motorom podešenim da isporuči 470 KS.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group