Renault Symbioz: Novi porodični automobil sa naprednom tehnologijom i vrhunskom efikasnošću

Više slika

Više slika

Kompaktan, svestran i efikasan - Renault Symbioz donosi najbolje od brenda u C segmentu...

Renault Symbioz je najnoviji dodatak Renault liniji porodičnih automobila, dizajniran da ponudi vrhunsku svestranost i udobnost. Sa dužinom od 4,41 metar, širinom od 1,79 metara i međuosovinskim rastojanjem od 2,64 metra, ovaj kompaktni model je idealan kako za poslovnu, tako i za porodičnu upotrebu, posebno u urbanim sredinama. Pored toga, njegova težina od 1.423 do 1.476 kg doprinosi efikasnosti i agilnosti u gradskim uslovima.

Unutrašnjost Renault Symbioz modela je prostrana i modularna, sa zadnjom klupom koja može da se pomeri za 16 cm, čime se omogućava fleksibilnost prtljažnog prostora, koji varira od 492 do 624 litra, a sa spuštenim sedištima, kapacitet raste na impresivnih 1.582 litra. Pristup prtljažniku je olakšan električnim vratima koja se mogu otvoriti bez ruku.

Opremljen najnovijom tehnologijom, Renault Symbioz se izdvaja po svojoj inovativnosti. Solarbay stakleni krov sa zatamnjenjem na zahtev i OpenR Link multimedijalni sistem sa Google ugrađenim funkcijama predstavljaju vrhunac tehnologije. Ovaj sistem uključuje vertikalni ekran osetljiv na dodir od 10,4 inča, kao i digitalni brzinomer od 10,3 inča, pružajući korisnicima iskustvo slično korišćenju pametnog telefona.

Pogon Renault Symbioz čini E-Tech hibridni motor sa 145 konjskih snaga, koji kombinuje udobnost i tišinu električne vožnje u gradu bez potrebe za punjenjem. Uz prosečnu potrošnju od 4,7 litara na 100 km i emisiju CO2 od 105g/km prema WLTP ciklusu, Symbioz nudi domet do 1.000 kilometara. Nova E-Save funkcija omogućava održavanje napunjenosti baterije na minimum 40%, čime se osigurava optimalna performansa kada je vozilu potrebna veća snaga, na primer prilikom vožnje uzbrdo.

Renault Symbioz je razvijen sa ciljem da pruži vrhunsku udobnost i užitak u vožnji. MacPherson vešanje na prednjoj osovini i polukruta zadnja osovina, zajedno sa podešavanjima amortizera i geometrijom pogonskog sistema, omogućavaju veću kontrolu nad pokretima karoserije. Snaga upravljanja je kalibrisana za brži odziv, dok 19-inčni točkovi dodatno doprinose uglađenom i sofisticiranom izgledu automobila.

Symbioz se nudi u tri nivoa opreme - Techno, Esprit Alpine i Iconic. Dostupan je za test vožnju sa hibridnim motorom od 145 KS, a prvi modeli će biti isporučeni početkom septembra 2024. godine. Renault Symbioz je razvijen kako bi zadovoljio potrebe šireg kruga kupaca u C segmentu, pružajući visok nivo elektrifikacije uz optimizovane troškove posedovanja (TCO), što ga čini privlačnim izborom i za porodice i za poslovne korisnike.

Proizveden u fabrici u Valjadolidu, Renault Symbioz donosi najbolje od Renaultove tehnologije, već prepoznate na tržištu, sada dostupne i u kompaktnoj kategoriji.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group