Rđavi Mercedes-Benz 300 SL Roadster mogao bi dostići cenu do milion dolara

Jedan od najređih automobila, Mercedes-Benz 300 SL Roadster iz 1957. godine, koji je u očajnom stanju, po svemu sudeći biće prodat za neverovatnih 800.000 do milion dolara na aukciji zakazanoj za 26. oktobar...

Iako je automobil daleko od svog nekadašnjeg sjaja, njegova retkost i istorijska vrednost čine ga izuzetno poželjnim među kolekcionarima. Ovaj model je deo poznate kolekcije Rudi Klajna, koju prodaje renomirana aukcijska kuća RM Sotheby’s.

Rudi Klajn, koji je emigrirao iz Nemačke u Sjedinjene Države, stvorio je bogatstvo trgujući klasičnim evropskim automobilima, a njegovo lično vozilo, Mercedes-Benz 300 SL, jedno je od svega 554 proizvedenih u toj godini. Posebnost ovog automobila je set retkih Rudge točkova, koji su bili fabrički ugrađeni u samo 30 primeraka, i originalan motor koji se još uvek poklapa sa brojevima šasije.

Originalno ofarban u jarkocrvenu boju, automobil sada izgleda potpuno ogoljeno, sa značajnim rđanjem i oštećenjem karoserije. Ipak, stručnjaci iz RM Sotheby’s smatraju da je restauracija ovog vozila moguća, iako će biti izuzetno skupa. U unutrašnjosti, koja je takođe u lošem stanju, zadržani su originalni delovi, uključujući crvene kožne presvlake koje su sada ozbiljno propale.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster je jedan od najcenjenijih klasičnih automobila na svetu, a restaurirani primerci mogu dostići ogromne vrednosti. Bez obzira na njegovo trenutno stanje, ovaj automobil predstavlja jedinstvenu priliku za kolekcionare koji žele da ulože u retko vozilo sa bogatom istorijom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group