Prozori na Cybertruck modelu su snažni, ali se očigledno mogu otvoriti za nekoliko sekundi...

Tesla Cybertruck je naširoko reklamiran kao bezbedno vozilo, ali nedavni video pokazuje da je daleko od otpornog na lopove. Uz malo veštine i jednostavan alat, lopovi mogu lako da provale u vozilo.

Vlasnik jednog Cybertruck nedavno je na Tesla CyberTruck stranici na Facebook platformi podelio snimak kako provalnici obijaju njegov automobil u SAD. Jasne snimke krađe zabeležile su spoljašnje kamere automobila dok je Sentry Mode bio uključen, i iako video prikazuje lice lopova, takođe pokazuje koliko je lako provaliti u Tesla vozilo.

Obično lopovi koriste poseban alat da razbiju bočno staklo automobila. Međutim, prozori Cybertruck modela su jači od većine, pa je lopov, da bi došao do unutrašnjosti, gurnuo alat u vrh prozora i počeo da ga povlači nadole, slično kao otvaranje konzerve. Neverovatno je koliko je lako uspeo da uđe u vozilo, i nekoliko sekundi kasnije, odlazi sa rancem koji je bio ostavljen bez nadzora.

Još zanimljivije od činjenice da se prozor Cybertruck može oguliti jeste to što alarm nije aktiviran, niti je vlasnik bio upozoren na krađu putem Tesla aplikacije na svom telefonu. Na Tesla vebsajtu piše da Cybertruck ima alarm, ali se on aktivira samo kada ne može da detektuje autentifikovan telefon ili ključ, i kada se otvore zaključana vrata, prtljažnik ili prednji prtljažnik.

Ovo nije neuobičajeno za fabrički ugrađene alarme, jer mnogi drugi automobili na tržištu neće uključiti alarm kada se razbije prozor, osim ako nisu opremljeni skupim dodatnim sigurnosnim sistemom.

Iznenađeni smo što Sentry Mode nije upozorio vlasnika na krađu, jer Tesla navodi da bi trebao, sve dok detektuje nagle pokrete u blizini vozila. Očigledno, sistem nije prepoznao povlačenje prozora i ulazak u vozilo kao nagli pokret.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group