Požar u kući uništio egzotične automobile vredne 500.000 dolara

Vatrogasci su stigli u Willowridge Court u Oukvilu u Ontariju, kasno uveče 5. septembra, kako bi zatekli garažu u plamenu...

U garaži se nalazilo nekoliko vozila, a najmanje dva automobila su potpuno uništena, s procenjenom štetom većom od 500.000 dolara. Ipak, neki vrlo posebni automobili, kao što su Lamborghini Murcielago i Nissan Skyline R32, izgleda da su preživeli požar.

Požar je izbio negde oko 22:30, a izgleda da je oštetio Toyota MR2 koja je bila parkirana na dizalici. Ispod nje se nalazio žuti Ferrari. Još jedan Ferrari, BMW 4-Series, Lamborghini Murcielago, Nissan Skyline R32 i Toyota Supra, izgleda da su izbegli veća oštećenja.

Prema izveštaju CHCH, policija ne veruje da je požar podmetnut. Vatrogasci kažu da je požar mogao započeti zbog neispravne kutije sa osiguračima ili čak baterije u garaži. Nema jasnih indikacija na šta su vatrogasci mislili, ali se čini da nije reč o električnom vozilu, s obzirom na to da bi takvi požari, poznati po težem gašenju zbog termičkog osipanja baterija, verovatno bili spomenuti.

U januaru, jedan kućni požar koji je uključivao hibridni Volvo i Teslu izazvao je ozbiljnu štetu i vatrogasci su ga opisali kao "značajan izazov." Baterije električnih vozila mogu često uzrokovati termički osip i nastaviti da gore dok se ne primeni dovoljna količina rashladnih sredstava da bi se zaustavila lančana reakcija.

U slučaju kuće sa egzotičnim sportskim automobilima, izgleda da je šteta bila gotovo isključivo ograničena na jedan deo garaže i da požar nije imao dovoljno vremena da se proširi pre nego što su ga vatrogasci ugasili. Najvažnije je da su svi u kući, uključujući kućne ljubimce, izašli bez ozbiljnih povreda.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group