Potpuno nova Škoda Elroq: Podizanje održivosti unutrašnjih materijala na viši nivo

Više slika

Više slika

Potpuno nova Škoda Elroq donosi svež pristup održivom automobilskom dizajnu kroz inovativnu upotrebu unutrašnjih materijala kao što su Recytitan i Technofil...

U skladu sa brendovim Modern Solid dizajnerskim jezikom, enterijer Elroq modela naglašava jednostavnost, prostranost i čiste linije. Istovremeno, odabrani materijali podvlače posvećenost Škoda brenda zaštiti životne sredine i smanjenju CO2 otiska njihovih vozila: sedišta i tkanine za presvlake izrađene su od recikliranih plastičnih flaša i, po prvi put, reciklirane post-potrošačke odeće. Ova odeća se pažljivo prerađuje u visokokvalitetne nove pređe i tkanine za Elroq. Češki proizvođač automobila tako pravi sledeći korak ka daljem ostvarenju svojih ciljeva održivosti.

Četiri dizajnerska izbora, sa još više održivih materijala

Nova Škoda Elroq se može pohvaliti prostranim enterijerom definisanim čistim, jednostavnim linijama koje oličavaju Škoda Modern Solid dizajnerski jezik. Kupci će imati izbor između četiri dizajnerske selekcije: Studio, Loft, Lodge i Suite, od kojih svaka uključuje veći udeo održivih materijala.

Na primer, Loft dizajnerska selekcija koristi materijal Recytitan – materijal koji se sastoji od 78% recikliranog PET i, po prvi put u Škoda modelima, reciklirane post-potrošačke odeće. Tamno sivo-plava tkanina dopunjena je tamnim detaljima od veštačke kože i žutim reflektujućim šavovima.

Lodge dizajnerska selekcija sadrži materijal nazvan Technofil. Ovaj materijal takođe sadrži ECONYL® pređe napravljene od regenerisanog najlona dobijenog, na primer, od starih ribarskih mreža i otpadnih tkanina. Ova selekcija se odlikuje crnom tkaninom u kombinaciji sa svetlosivom veštačkom kožom, naglašenom narandžastim kontrastnim šavovima i odgovarajućim narandžastim pojasevima.

Reciklirani otpad, ribarske mreže i flaše u unutrašnjosti Škode

Škoda kontinuirano unapređuje upotrebu inovativnih i održivih materijala u svim svojim proizvodima. Da bi dodatno povećala održivost Loft dizajnerske selekcije Elroq, brend koristi Recytitan za panele vrata, presvlake sedišta, kontrolnu tablu, naslon za ruke i jastučiće za kolena. Ovaj materijal sastoji se od 78% recikliranog PET, dobijenog iz predmeta kao što su plastične flaše za vodu. Preostali materijal potiče od novog PET (16%) i, po prvi put, mehanički recikliranih vlakana dobijenih od post-potrošačke odeće (6%). Mešavina vlakana prolazi kroz obradu bez hemijskih tretmana. Pažnja posvećena detaljima tokom predenja i razvijanja pređe obezbeđuje savršen balans između udobnosti, izdržljivosti i održivosti.

U Lodge dizajnerskoj selekciji, Škoda koristi Technofil materijal, koji se sastoji od 75% recikliranih ECONYL® vlakana i 25% poliestera. Ova inovativna tkanina ponovo koristi najlonski otpad, kao što su ribarske mreže, otpadne tkanine i tepisi namenjeni deponiji, pretvarajući ih u nove najlonske pređe. ECONYL® najlon je poznat po svojoj izvrsnoj otpornosti na trenje i habanje, a takođe je 100% regenerativan, što omogućava da se pređe recikliraju više puta bez gubitka kvaliteta.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group