Policijska uprava pod kritikama zbog kupovine Tesla Cybertruck vrednog 150.000 dolara

Policija u gradu Irvin u Kaliforniji, ima novi sjajni službeni automobil, nakon što je uprava navodno potrošila 150.000 dolara na Tesla Cybertruck...

Ovaj potez izazvao je kontroverze i optužbe za rasipanje novca poreznih obveznika. Prema izveštaju Forbs magazina, policijska uprava je platila 99.990 dolara za Cyberbeast verziju, uz dodatnih 20.000 dolara za Foundation Series paket. Grad je takođe platio hiljade dolara da bi vozilo transformisao u policijski kamion.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da je ovaj kamionet osmišljen kao promotivni alat za njihov program borbe protiv zloupotrebe droga (DARE). Dok bi ovo moglo biti prikladno za policiju u Dubaiju, neki porezni obveznici u Irvinu nisu zadovoljni.

Kada je policijska uprava prvobitno najavila planove za kupovinu Cybertruck u julu, jedan kritičar je ismevao potez, rekavši: „Lepo je videti kako se moj porez troši na nešto što nije praktično za policiju.“ Drugi je rekao: „Nema potrebe za skupim Cybertruck kad Ford Explorer može da obavi isti posao po nižoj ceni.“

Neki su takođe istakli da Rivian ima dizajnerski i inženjerski centar u Irvinu, pa je kupovina Cybertruck pomalo uvredljiva, posebno s obzirom na to da bi Rivian R1T bio jeftiniji jer mu cena počinje od 69.900 dolara.

Takođe, neizbežno je spomenuti i Ford F-150 Lightning i Chevrolet Silverado EV. Cena Fordovog modela počinje od 62.995 dolara, dok Silverado EV First Edition košta 96.495 dolara. Čak bi i GMC Hummer EV Pickup bio jeftiniji od Cybertruck, sa početnom cenom od 98.845 dolara.

Naravno, sve ovo možda i nije toliko bitno, jer se ne može staviti cena na „kul faktor“. Ili ipak može, sudeći po policijskoj upravi Irvina.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group