Nova i unapređena – najbolja Volvo XC90 verzija do sada

Više slika

Više slika

Mnogi kažu da ne treba popravljati nešto što radi, ali u slučaju novog Volvo XC90 modela koji je upravo predstavljen, savršenstvo je preneto na novi nivo...

XC90 je ikona Volvo automobila, a zahvaljujući širokom spektru tehnoloških i dizajnerskih unapređenja unutra i spolja, ovaj nagrađivani i najprodavaniji hibridni SUV je sada bolji nego ikada pre.

Ovo je vrhunski SUV sa sedam sedišta, čije je drugo ime „udobnost“. Jedan je od najsigurnijih automobila na putevima, a u plug-in hibridnoj verziji predstavlja izvanredan električni automobil sa rezervnim planom, nudeći više od 70 kilometara potpuno električnog dometa sa jednim punjenjem prema WLTP testnom ciklusu.*

To znači da će mnogi vozači moći svakodnevno da putuju bez emisije štetnih gasova. Podaci pokazuju da se oko polovine pređenih kilometara sa poslednjim Volvo plug-in hibridima vozi isključivo na električnu energiju.**

XC90 takođe ima više snage kada vam je potrebna – za duža putovanja, hibridni pogon se kombinuje sa efikasnim benzinskim motorom, čime se domet produžava za više od 800 kilometara.† Takođe, možete se odlučiti za kombinovanu snagu benzina i struje radi stalnog pogona na sva četiri točka ili vožnje van puta.

Novi, moderniji spoljašnji dizajn dodatno naglašava samouvereni izgled XC90. Ovaj dizajn odražava tranziciju brenda Volvo ka punoj elektrifikaciji i sadrži elemente njihovih najnovijih potpuno električnih automobila.

Ipak, možda najvažnija promena dolazi iznutra. Obnovljena unutrašnjost poboljšava praktičnost i donosi najnovije korisničko iskustvo, koje je već primenjeno u novim električnim modelima EX90 i EX30. Veći centralni ekran osetljiv na dodir sa višom rezolucijom poboljšava korisničko iskustvo i otvara svet novih funkcija, aplikacija i redovnih bežičnih ažuriranja softvera.

„Novi XC90 odiše samopouzdanjem, i zašto ne bi? Naš hibridni flagšip model jedan je od naših najprodavanijih modela godinama i i dalje je omiljen kod mnogih kupaca,” kaže Džim Rouan, generalni direktor Volvo automobila. „Bilo da tražite udobnost, prostor, luksuz, svestranost ili efikasnost hibrida, XC90 ispunjava sve zahteve. XC90 i njegov potpuno električni brat EX90 pružaju kupcima najbolje opcije i daju nam uravnotežen portfolio dok prelazimo na punu elektrifikaciju.”

Uz novu liniju potpuno električnih automobila, plug-in hibrid XC90 T8 ostaje popularan izbor za kupce i važan je automobil za brend u smislu prodaje i profitabilnosti. Zajedno sa potpuno električnim modelima, plug-in hibridi poput XC90 čine uzbudljiv i uravnotežen globalni portfolio proizvoda Volvo automobila, obezbeđujući snažan most ka potpuno elektrifikovanoj budućnosti.

Ova ravnoteža između potpuno električnih automobila i plug-in hibrida predstavlja pravi portfolio za današnje tržište, jer se premijum tržište električnih automobila još uvek razvija u nekoliko ključnih tržišta. Plug-in hibridi su i dalje ključni za planove rasta prodaje i profita Volvo brenda u narednim godinama.

Kao i svaki Volvo automobil, XC90 je jedan od najsigurnijih automobila dostupnih na tržištu. Opremljen je naprednim sigurnosnim kavezom, kao i sveobuhvatnim paketom aktivnih bezbednosnih funkcija koje pomažu da vi, vaši najmiliji i ostali učesnici u saobraćaju ostanete bezbedni.

Pomoću radara i prednje kamere, XC90 može da detektuje ako ste slučajno skrenuli u suprotnu traku i da vas sigurno vrati u vašu traku, smanjujući rizik od sudara. Takođe, pomoći će vam da izbegnete slučajno silazak sa puta. Može da koristi kočenje i upravljanje kako bi izbegao sudare sa drugim vozilima, pešacima, biciklistima i velikim životinjama, poput losa iz Švedske, rodne zemlje Volvo brenda.

Vožnja u XC90 je bolja nego ikad ranije, sa legendarnom udobnošću sedišta i poboljšanim oslanjanjem kao standardom. Svaki pojedinačni amortizer sada može mehanički da se prilagodi trenutnim uslovima na putu kako bi optimizovao i udobnost i stabilnost – za sigurniju i opušteniju vožnju.

Opcioni vazdušni sistem oslanjanja zajedno sa aktivnom šasijom prati automobil, put i vozača 500 puta u sekundi kako bi obezbedio maksimalnu udobnost vožnje. XC90 može da se spusti za 20 mm ili podigne za 40 mm u zavisnosti od vaših potreba.

Obnovljena unutrašnjost sadrži redizajniranu kabinu koja predstavlja najbolje od savremenog skandinavskog dizajna. Tabla sa horizontalnim oblikom, dekorativne ploče od recikliranih materijala i unapređeno osvetljenje stvaraju još luksuzniji osećaj noću.

Novi Volvo XC90 je dostupan za naručivanje. Proizvodnja je zakazana za kraj 2024. godine, a isporuke kupcima će početi krajem godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group