Navodni serijski lopov iz auto salona zapravo 12-godišnji dečak kojeg policija ne može optužiti

Izveštaji ukazuju na to da je 12-godišnjak ukrao Audi, Jaguar i slatkiše iz auto-salona u Merilendu.

Policija u Merilendu je otkrila da je navodni serijski lopov automobila zapravo 12-godišnji dečak, koji je više puta provalio u nekoliko auto-salona. Ovaj mladi prestupnik ne samo da je uspeo da ukrade luksuzne automobile, već je sa sobom poneo i sladoled i čokoladice iz prodajnih salona koje je opljačkao.

Iako su policajci prikupili dokaze sa nadzornih kamera, koje pokazuju dečaka kako luta po različitim prostorijama i vozilima u salonima, zakon im trenutno ne dozvoljava da ga pravno pozovu na odgovornost zbog njegovih godina. Policija veruje da je ovaj 12-godišnjak provalio u salone kao što su Audi Rockville, BMW of Rockville, Jaguar Bethesda i Lindsay Ford, a sumnja se da je izvršio slične provale u još najmanje šest drugih lokacija.

Jedan od najozbiljnijih incidenata dogodio se u Jaguar salonu, gde je dečak uspeo da ukrade automobil i nekoliko čokoladica. U drugom incidentu, u Audi salonu, dečak je automobilom probio vrata servisne stanice kako bi ušao u zgradu, a zatim je ukrao sladoled iz zamrzivača.

Kako se postavlja pitanje kako je moguće da dete može izvršiti ovakve prekršaje bez posledica, predsednik Fonda za pravnu odbranu organa reda, Džejson Džonson, objasnio je da zakon u Merilendu ne dozvoljava pravnu odgovornost za decu mlađu od 13 godina za većinu imovinskih prekršaja.

„Sistem maloletničkog pravosuđa u Merilendu je osmišljen tako da postoje minimalne ili nikakve posledice za većinu maloletnika koji su uključeni u kriminalne aktivnosti,“ rekao je Džonson za lokalnu televiziju WJLA. Ipak, on je napomenuo da se situacija može promeniti kada dečak napuni 13 godina, kada će zakon omogućiti strože kazne za ovakve prekršaje.

Do tada, izgleda da dečak ima skoro bukvalnu „besplatnu kartu za izlazak iz zatvora“, barem dok mu godina rođenja ne stigne na naplatu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group