Manhart je upravo napravio M240i koji će uznemiriti M2

Manje moćni rođak M2 dobija novo odelo, nove točkove, spušta se bliže tlu i ide brže...

Manhart je unapredio BMW M240i i dao mu specifikacije koje ga pretvaraju u glavnog rivala M2 modela. Modifikovani motor proizvodi 434 KS, ali može ići i više po želji. Tjuner nudi niz aeronadogradnji i unapređenja šasija, kao i divlji set nalepnica.

BMW M2 je apsolutni hit među tjunerima, ostavljajući slabiju verziju 2-Series Coupe u senci. Manhart ispravlja ovo predstavljanjem M240i sa brojnim modifikacijama, dovodeći ga bliže nego ikad punokrvnom M2. Tjuning paket je bio prikazan putem rendera još 2021. godine, ali ovo je prvi put da imamo priliku da vidimo stvarni primerak Manhart MH2 450.

Turbo punjeni 3.0-litarski šestocilindrični motor pojačan je sa standardnih 369 KS (275 kW / 374 PS) na zdravijih 434 KS (440 PS / 324 kW), zahvaljujući MHtronik powerbox-u. Iako je to manje od 473 KS (353 kW / 480 PS) koliko ima 2025 BMW M2, Manhart može dodatno smanjiti taj razmak sa dostupnim Stage 2 i Stage 3 nadogradnjama. Zvuk se može poboljšati sa izduvnim sistemom sa ventilima i četiri izduvne cevi.

Što se tiče šasije, vlasnici M240i mogu birati između H&R opruga za spuštanje ili KW coilover opcije, čime se automobil dodatno spušta, a poboljšavaju se i vozne karakteristike. Kočnice ostaju standardne, ali Manhart nudi individualne nadogradnje za one koji su zainteresovani.

Upadljiv izgled prikazanog M240i uglavnom dolazi zahvaljujući liveriji inspirisanoj motosportom, kombinujući bele, sive i crvene nalepnice na crnoj karoseriji. Preveliki Manhart amblemi i natpisi pobrinuće se da svi primete da ovo nije standardni 2-Series Coupe.

Još jedan istaknuti detalj su bele Concave One 20-inčne alu felne, koje potpuno popunjavaju lukove točkova u kombinaciji sa kitom za spuštanje. Bliži pogled otkriva Manhart dodatke od karbonskih vlakana, sa ciljem da M240i izgleda sportskije. To uključuje spliter, dublje bočne pragove, zadnji difuzor i izraženiji spojler. Takođe postoji opcija širokih proširenja blatobrana, iako nije ugrađena na prikazanom modelu.

Unutrašnje nadogradnje su ograničene na Manhart ambleme, volan obložen svežom kožom i Alcantarom, i nove karbonske poluge.

Kao i kod većine Manhart-ovih projekata, vizuelne i performansne nadogradnje nisu jeftine. Celi katalog delova za BMW 2-Series Coupe dostupan je na zvaničnoj Manhart web stranici, sa cenama. Najskuplje opcije su široki body kit po ceni od 6.590 evra, KW Variant 4 coilover po ceni od 6.499 evra (, i set nalepnica po ceni od 5.695 evra.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group