Limitirana edicija Toyota GR86 nudi klasičan dizajn i poboljšane performanse

Više slika

Više slika

Toyota je najavila dolazak unapređenog modela GR86, sportskog automobila koji će biti dostupan u salonima od decembra...

Ovaj model će se istaknuti novom limitiranom edicijom, koja se odlikuje jedinstvenim, klasičnim dizajnerskim detaljima.

Limitirana edicija GR86 ima početnu cenu od 49.600 AUD, plus troškove registracije, dok osnovna GT varijanta ostaje dostupna po ceni od 43.240 AUD, koliko je koštala i pri svom lansiranju 2022. godine. GTS varijanta takođe zadržava svoju cenu od 45.390 AUD, uz mogućnost dodavanja Dinamičkog paketa performansi po ceni od 2.200 AUD.

Šon Henli, potpredsednik Toyota Australia odseka za prodaju, marketing i franšizne operacije, izjavio je da će GR86 limitirana edicija učiniti ovaj responzivni i lagani kupe još poželjnijim. „GR86 je uvek imao vizuelnu privlačnost, a limitirana edicija predstavlja savršenu kombinaciju stila i supstance sa svojom jedinstvenom bojom, bronze aluminijumskim točkovima i unutrašnjim detaljima u boji tamne kože“, rekao je Henli.

Ova limitirana edicija se proizvodi u samo 86 primeraka i zasnovana je na GTS varijanti sa Dinamičkim paketom performansi, a ističe se svojom jedinstvenom bojom „Forest Shadow“, inspirisanom klasičnim sportskim automobilima.

Unutrašnjost se odlikuje kombinacijom kožne i crne Ultrasuede presvlake, sa tamnim kožnim akcentima i šavovima u boji tamne kože. Osim toga, limitirana edicija standardno dolazi sa GTS Dinamičkim paketom performansi, koji uključuje ZF Sachs sportske amortizere za poboljšanje udobnosti vožnje i upravljanja u dinamičnim situacijama.

Kočnice su takođe unapređene; nova Brembo kočiona kliješta sa četiri klipa napred i dva klipa pozadi dupliraju broj klipova u poređenju sa standardnim kočnicama GTS, pružajući značajne prednosti u pogledu bezbednosti i performansi, što je idealno za vožnje na stazi.

GR86 limitirana edicija, kao i GT i GTS varijante, dostupna je sa šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem sa pedalicama za prebacivanje.

Svi novi GR86 modeli imaju više inženjerskih unapređenja koja dodatno poboljšavaju već fokusirane dinamičke sposobnosti ovog kupea. 2.4-litarski horizontalno postavljeni četvorocilindrični benzinski motor koji pokreće sve GR86 varijante je revidiran kako bi ponudio bolji odziv na gas i linearnije isporučivanje snage zahvaljujući revidiranoj mapi gasa.

Automatske varijante sada mogu da prebacuju brzine manualno pri višim obrtajima, pružajući vozaču veću kontrolu, bolju isporuku snage i uzbudljiviji zvuk motora.

Motor razvija 174 kW snage i 250 Nm obrtnog momenta, prenoseći snagu na zadnje točkove uz pomoć standardnog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem, što pruža izuzetno uzbudljivo iskustvo vožnje. Amortizeri i električni servo upravljač su takođe prekalibrirani kako bi poboljšali odziv upravljanja sa direktnijim osećajem, dodatno unapređujući dinamičke sposobnosti GR86.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group