Lego model McLaren P1 u prirodnoj veličini osvojio Silverston sa Landom Norisom za volanom

Više slika

Više slika

Ovaj neverovatan model napravljen je od 342.817 pojedinačnih Lego Technic delova...

Tokom poslednjih godina videli smo nekoliko modela automobila u prirodnoj veličini napravljenih od Lego kockica, ali nijedan od njih nije bio dizajniran da bude vožen. Međutim, ovaj model, baziran na hibridnom hiperautomobilu McLaren P1, potpuno je funkcionalan.

Razvoj i izrada ovog modela u razmeri 1:1 zahtevali su tim od 23 stručnjaka iz Lego kompanije, koji su radili u partnerstvu sa McLaren Automotive timom, a čitav proces trajao je neverovatnih 8.344 sati. Gotovo svaki deo automobila je napravljen koristeći Lego Technic delove, uključujući šasiju i funkcionalno vešanje. Ukupno, model koristi 342.817 pojedinačnih delova, a jedini delovi koji nisu kreirani od kockica su točkovi, gume, kočnice, sigurnosni pojas i volan.

Odsustvo V8 motora i složenog hibridnog sistema, kakav ima pravi McLaren P1, znači da je Lego verzija lakša, teži oko 1.220 kg. Pokreće je mala automobilska baterija i 768 Lego motora raspoređenih u osam posebnih motornih paketa.

Iako nema veliku snagu, ovaj Lego McLaren P1 uspeo je da kompletira ceo krug na stazi Silverstone, sa vozačem Formule 1, Landom Norisom, za volanom. Maksimalna brzina koju može da dostigne je 60 km/h.

 „Raditi na originalnom P1 programu za McLaren je bilo neverovatno, a sada je još fascinantnije videti kako je Lego Technic tim tako realno oživeo mnoge elemente iz originalnog McLaren P1 modela u verziji u prirodnoj veličini,“ rekao je Ben Guliver, direktor za testiranje i razvoj u McLaren brendu. „Automobil je bio ikona svog vremena. Nadam se da ćemo kroz ovu saradnju sa Lego Grupom inspirisati novu generaciju dizajnera i inženjera da pomeraju granice automobilske inovacije.“

Naravno, ovaj model u prirodnoj veličini nije dostupan za prodaju, ali Lego prodaje detaljan model McLaren P1 u manjoj razmeri, koji se sastoji od 3.893 delova. Njegova cena je 699,99 dolara, a dimenzije su 61 cm dužine, 25 cm širine i 15 cm visine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group