Kineski Dongfeng lansira Nammi Box EV od $25,000 u Evropi

Više slika

Više slika

Nammi Box ima bateriju od 42,3 kWh koja napaja električni motor od 94 KS i omogućava domet od 311 km...

Kineski proizvođač automobila Dongfeng širi svoju ponudu u Evropi i upravo je lansirao novi, privlačni EV model ulaznog nivoa koji će se suprotstaviti Citroen ë-C3 i drugim pristupačnim električnim modelima. Automobil nosi ime Nammi Box i biće isprva dostupan u Švajcarskoj, gde cene počinju od 21.990 CHF (~23.000 € / ~25.500 $).

Nammi Box koristi S3 platformu proizvođača automobila i ima pogon koji potiče od kompaktne baterije od 42,3 kWh. Ova baterija napaja jedan električni motor sa 94 KS. Dongfeng prodaje Nammi Box sa manjom baterijom od 31,5 kWh u Kini, ali nije spomenuo da će ovu verziju doneti na Stari kontinent. Nema informacija o tome koliko brzo se baterija može puniti, ali Dongfeng je potvrdio da automobil ima WLTP domet od 311 km.

Vizuelno, ovaj EV ima atraktivan izgled koji bi mogao privući kupce u Evropi koji vode računa o stilu. Prednji deo automobila sadrži jednostavan donji deo rešetke i par podeljenih farova povezanih tankom LED svetlosnom trakom. Ima kvake na vratima koje su u ravni sa karoserijom i izlaze samo kada su potrebne, sportske bezokvirne prozore i može se naručiti sa kontrastnim belim krovom.

Enterijer izgleda iznenađujuće dobro opremljen s obzirom na početnu cenu automobila. Ispred vozača se nalazi dvobojni kožni volan i mali ekran koji prikazuje važne informacije o vozilu. Kao kod većine novih automobila danas, veliki infotainment ekran je postavljen u centru kontrolne table, dok se ispod njega nalaze elegantni metalni ventilacioni otvori. Posebno nam se dopada bela proštepana koža koja se proteže duž panela vrata i donjeg dela kontrolne table, dodajući luksuzni osećaj u kabini.

Plutajuća centralna konzola sa mnogo prostora za skladištenje i jednim bežičnim punjačem za telefon poboljšava praktičnost kabine.

Isprva, modeli Nammi Box koji se prodaju u Švajcarskoj biće uvezeni iz Kine. Međutim, Dongfeng je u naprednim pregovorima sa italijanskom vladom o otvaranju fabrike u toj zemlji. Ako to uspe, mogao bi proizvoditi Nammi Box tamo i izbeći visoke carine EU.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group