F1-inspirisani Mercedes-AMG GT 'Motorsport Collectors Edition' slavi AMG niz poraza

Više slika

Više slika

Mercedes je predstavio specijalnu ediciju F1-inspirisanog AMG GT kupea...

Mercedes-AMG je ove godine pretrpeo ozbiljne poraze u F1 šampionatu od strane McLaren, Red Bull i Ferrari timova, a nemačka firma želi da obeleži taj neuspeh specijalnom edicijom AMG GT kupea pod nazivom “Motorsport Collectors Edition”.

Ova edicija je zasnovana na modelu 63 Pro 4 Matic+, verziji GT sportskog automobila spremnoj za stazu, ali legalnoj za vožnju po ulici, koja je predstavljena ranije ove godine. Serija je ograničena na 200 primeraka, a svaki automobil nosi liveriju inspirisanu F1 automobilima AMG sponzorisanim od strane Petronasa tokom ove, ali i prethodne sezone 2023. godine, kada je tim završio kao drugi iza Red Bull ekipe.

Uobičajeno, specifikacija GT modela u Obsidian crnoj metalik boji pružila bi veoma diskretan izgled, posebno kada uključite opcioni AMG Nite paket koji zamenjuje hromirane detalje crnim. Međutim, ova edicija dolazi sa ručno oslikanim zvezdama na zadnjem delu i svetlim prugama u korporativnoj akvamarin boji Petronasa.

Skoro neonski detalji ističu grafiku bočnih prozora, pragove, felne od 21 inča i otvore za vazduh na prednjem braniku, a koriste se i na velikim čeljustima karbonskog kočionog sistema. Unutrašnjost sadrži dodatne akvamarin detalje, osvetljene pragove, ambijentalno osvetljenje i sportska sedišta presvučena kombinacijom Nappa kože i mikrofibera, sve u prepoznatljivim Petronas nijansama.

F1 fanovi će prepoznati povezanost, dok će ostali možda pomisliti da ste opsednuti sci-fi filmom iz 1980-ih "Tron" ili da još uvek niste preboleli dane modifikovanja automobila iz "Fast and Furious" perioda.

F1 preobražak ne obuhvata pogonski sistem, koji ostaje isti kao kod ostalih GT modela. Međutim, pošto je zasnovana na GT Pro verziji, Collectors Edition ima 603 KS (612 PS), u poređenju sa 576 KS (585 PS) koliko ima standardni GT 63 4Matic+. Mercedes-AMG navodi ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 317 km/h za stock Pro model, čije aerodinamičke karakteristike sa zadnjim spojlerom i prednjim aero uređajima prenosi i ova specijalna edicija.

Mercedes-AMG još nije otkrio cene za ovih 200 automobila, niti da li su neki unapred prodati, ali se očekuje da će koštati najmanje 200.000 dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group