Džejms Mej predstavio svoju recenziju Tesla Cybertruck modela

Njegovo mišljenje bi vas moglo iznenaditi...

Voditelj The Grand Tour emisije, Džejms Mej, kasno se priključio recenzijama Tesla Cybertruck, ali je uspeo da napravi jedinstvenu analizu ovog, možda najkontroverznijeg automobila u prodaji. Pitanje je, da li mu se sviđa?

Kako bi testirao Cybertruck, Mej je otišao u sunčanu Kaliforniju, idealno mesto za sjajno i skupo vozilo poput ovog. Veći deo njegove recenzije fokusira se na dizajn Cybertruck modela, umesto na njegovu jedinstvenu konstrukciju ili mehaničke komponente. Mej se pita da li je Cybertruck moderna verzija Lamborghini Countach ili DMC DeLorean, ili je namerno dizajniran da bude ružan, kao originalni Fiat Multipla.

Najviše polemike oko Cybertruck modela izazvao je njegov spoljašnji dizajn. Celo vozilo je obloženo panelima od nerđajućeg čelika, bez gotovo ikakvih krivina, dominirano oštrim linijama, ravnim površinama i oštrim uglovima. I dok je to uglavnom tačno, Mej otkriva da su mnogi paneli, poput haube i prednjih vrata, blago konveksni.

Zanimljivo je da su zadnja vrata gotovo potpuno ravna kada se mere vertikalno, ali su blago konveksna horizontalno. Zadnji bočni paneli takođe imaju ravne i blago konveksne površine. Mej veruje da su dizajneri i inženjeri Tesla kompanije ovo namerno uradili, znajući da bi sve ravne površine izgledale čudno.

Nakon što je istražio unutrašnjost i vozio Cybertruck, Mej dolazi do zaključka da mu se, zapravo, sviđa, ali ne bi želeo da ga poseduje. To i nije veliko iznenađenje, s obzirom na to da kaže kako generalno nije veliki ljubitelj pikapova. Ono što bi voleo da vidi je novi Tesla model, nešto manji od Model Y, sa dizajnom sličnim Cybertruck.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group