Desetogodišnjak uhapšen nakon što je vozio ukradeni Hyundai kroz igralište kao u GTA igrici

Jedan desetogodišnji dečak uhapšen je nakon što je vozio ukradeni automobil kroz prometno igralište u Mineapolisu, u blizini škole "Nellie Stone Johnson Community"...

Prema izveštajima lokalnih vlasti, dečak je imao preko 30 susreta sa policijom u poslednjih 18 meseci. Iako već ima dugačak dosije, zvaničnici smatraju da zatvor nije prihvatljiva opcija za tako mladog dečaka.

Policija iz Mineapolisa uhapsila je dečaka pod sumnjom za napad drugog stepena, opasnu vožnju i posedovanje ukradene imovine, nakon incidenta koji se dogodio 20. septembra. Ako vam sve ovo zvuči šokantno, verujte, niste pogrešno pročitali—desetogodišnjak za volanom ukradenog automobila, i da, prošao je kroz igralište puno dece.

Ponavljajući obrazac kršenja zakona

Šef policije, Brajan O'Hara, izjavio je da dečak ima dugačku istoriju prestupa, uključujući pretnje nasiljem i pokušaj krađe automobila u avgustu. U jednom od tih slučajeva, dečak je navodno pretnjom nožem napao ženu vozača automobila Kia, rekavši joj: „Iseći ću te.” Prema policijskim zapisima, imao je više od 30 susreta sa policijom od maja 2023. godine.

Kako prenosi "Minnesota Star Tribune", dečak je ranije hapšen zbog krađe automobila i osumnjičen je u preko 12 slučajeva, uključujući krađu automobila i napad opasnim oružjem. Jedna od krađa automobila za koju je optužen dogodila se kada je imao samo devet godina.

Majka dečaka, koja je razgovarala sa lokalnim medijima, izrazila je zabrinutost, rekavši da ne razume zašto je njen sin počeo da krade automobile. „Ne dolazi iz lošeg doma. Ja sam samohrana majka, njegov otac je preminuo. Starija deca iz komšiluka ga uvlače u sve ovo. Traumatizovan je od strane tih starijih klinaca. ... Želim da moj sin dobije pomoć. On je ipak samo desetogodišnji dečak.“

Haos na igralištu

Snimci incidenta pokazuju desetine dece na igralištu dok je dečak za volanom Hyundai Sonata iz 2013. jurio preko travnjaka. Nastavnici koji su čuvali decu panično su reagovali, pokušavajući da ih sklone na sigurno.

„Nepojmljivo je da desetogodišnji dečak učestvuje u ovakvom nivou kriminalnih aktivnosti, a da nije došlo do efikasne intervencije,” dodao je šef policije O'Hara. „Zatvor nije prihvatljiva opcija za desetogodišnje dete. Ali odrasli koji mogu da prekinu ovo ponašanje moraju sada da deluju kako bi pomogli ovom detetu i njegovoj porodici.”

Ovaj slučaj ističe ozbiljan problem koji zahteva hitno rešavanje, pre nego što situacija postane još bizarnija.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group