BMW vam omogućava da uživate u Netflixu tokom vožnje sa nivoom autonomije 2 i 3

Nemački kupci mogu naručiti BMW sisteme nivoa 2 i nivoa 3 za 6.000 evra...

Dok mnogi misle da Tesla prednjači kada je reč o sistemima za pomoć u vožnji sa delimičnom autonomijom, njihov Full-Self Driving (FSD) sistem je klasifikovan samo kao sistem nivoa 2. BMW je nadmašio Teslu postajući prvi proizvođač automobila koji je dobio odobrenje za kombinaciju sistema nivoa 2 i nivoa 3 u istom vozilu.

Pripremite kokice, došlo je vreme da se opustite, gledate filmove i pustite vaš automobil da vozi umesto vas.

BMW, kao i njihov glavni konkurent Mercedes-Benz, već nude sisteme nivoa 3 na nekim tržištima, ali u novom modelu serije 7, dva najnaprednija sistema ovog proizvođača su istovremeno integrisana. Njihov sistem nivoa 2 poznat je kao BMW Highway Assistant i omogućava vozačima da drže ruke van upravljača tokom dužih perioda, sve dok ostaju pažljivi.

Ovaj sistem može raditi pri brzinama do 130 km/h na autoputevima sa barijerama. Najimpresivniji deo BMW Highway Assistant je funkcija automatske promene trake koja će autonomno menjati trake u zavisnosti od saobraćajne situacije. Da bi potvrdili promenu trake, vozači samo treba da pogledaju u jedan od bočnih retrovizora.

U Nemačkoj, ovaj sistem sada može raditi zajedno sa BMW Personal Pilot L3 sistemom. On omogućava vozačima da drže ruke van upravljača i da ne obraćaju pažnju na put pri brzinama do 60 km/h. Vlasnici mogu obavljati telefonske pozive, slati poruke pa čak i strimovati video sadržaje kada se koristi ovaj režim, ali moraju biti sposobni da preuzmu kontrolu nad automobilom u roku od nekoliko sekundi.

Govoreći za Auto News, portparol BMW je rekao da je kompanija morala da kreira novi korisnički interfejs kako bi osigurala da vozači znaju razlike između sistema nivoa 2 i nivoa 3.

Novi modeli BMW serije 7 mogu biti opremljeni BMW Highway Assistant i BMW Personal Pilot L3 za 6.000 evra. Vlasnici novih modela serije 7 koji su već preuzeli svoja vozila sa sistemom nivoa 3 dobiće BMW Highway Assistant besplatno od avgusta. BMW najnapredniji sistem nivoa 3 dostupan je samo u Nemačkoj.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group