Australijska policija zaplenila Lamborghini od čoveka koji prima naknadu za nezaposlene

Vlasti su zaplenile imovinu u vrednosti od više od $500,000 od 39-godišnjeg muškarca...

Svetloplavi Lamborghini Huracan zaplenjen je zajedno sa nakitom i skupocenim motociklom od muškarca u Australiji koji prima naknadu za nezaposlene od 2019. godine, ali ima neobjašnjivo bogatstvo.

Italijanski superautomobil je zaplenjen sa imanja u Sidneju u julu, zajedno sa Harley-Davidson V-Rod motociklom, nakon što su Državna kriminalistička komanda i Komisija za kriminal NSW pokrenule istragu protiv ovog muškarca u maju. Harley Davidson je bio ofarban u istoj nijansi plave boje kao Lamborghini, poznatoj kao Blu Cepheus. Par Rolex satova je takođe zaplenjeno od muškarca.

Policija je optužila 39-godišnjaka za „nepošteno posedovanje sa promenjenim jedinstvenim identifikatorom“, što u suštini znači da je optužen za nepošteno posedovanje Huracan, V-Rod i nakita. Vlasti veruju da njegovo neobjašnjivo bogatstvo potiče iz mreža organizovanog kriminala.

Vrednost robe zaplenjene od muškarca premašuje $500,000. Izdata mu je pozivnica da se pojavi pred Lokalnim sudom u Parramatti 4. oktobra, dok policija nastavlja istragu. Nije jasno kako je uspeo da prima naknadu za nezaposlene više od pet godina i koliko je novca na taj način dobio.

 

Sticanje skupocenih automobila i nakita na ilegalan način je problem širom sveta i nešto sa čime se teško obračunava. U 2021. godini, muškarac u SAD je nezakonito dobio $3,9 miliona iz Paycheck Protection Program tokom pandemije COVID-19 i potrošio $300,000 na kupovinu Lamborghini Huracan.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group