Audi E-Tron GT se zapalio u servisu: Požar komplikovao gašenje

Požari na električnim vozilima nisu neuobičajeni, ali ovaj se dogodio na dizalici unutar auto servisa.

Jedan auto servis u Indijani ima ozbiljan problem nakon što se Audi e-tron GT zapalio unutar servisa. Dodatni problem je bio što je automobil bio na dizalici, što je predstavljalo ozbiljan izazov za vatrogasce.

Kako je Vatrogasna služba grada Karmel objasnila na društvenim mrežama, protivpožarni alarm u lokalnom servisu se aktivirao tokom vikenda, a prskalice su se uključile kako bi sprečile širenje požara. Iako su prskalice pomogle u zaustavljanju širenja plamena, vatrogasci su naišli na "guste uslove dima u celoj servisnoj zoni."

Uprkos lošoj vidljivosti, vatrogasci su uglavnom uspeli da ugase požar. Međutim, litijum-jonski požari su "gotovo nemogući za potpuno gašenje zbog termičkog osipanja."

Ovo je bio veliki problem jer je automobil bio na dizalici, kao što je prethodno navedeno. Ipak, vatrogasci su uspeli da ga spuste i postave na točkove. Nakon toga su, koristeći kombinaciju radne snage i viljuškara, uspeli da izguraju vozilo iz servisa. Iako je ovo bio izuzetno zahtevan zadatak, sa mnogo vatrogasaca i vode potrebnih da drže požar pod kontrolom, vozilo je na kraju izvezeno iz objekta.

Kada su ga izgurali napolje, Audi je natovaren na kamion i odvezen na otpad. Nažalost, automobil je pretrpeo ogromna oštećenja, posebno oko pregradnog zida, i gotovo sigurno je totalno uništen.

Servis je, srećom, prošao relativno neozleđen, iako su svi delovi servisne zone prekriveni dimom i vodom. Ipak, bez prskalica, situacija bi bila mnogo gora.

Još uvek nema informacija o uzroku požara, ali Audi e-tron GT je ranije imao nekoliko opoziva zbog brige o požarima. Najnoviji opoziv se dogodio u martu, kada je povučeno 1.042 vozila zbog visokih napona baterija koji bi mogli izazvati kratki spoj i požar.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group