2025 Škoda Elroq otkriva više detalja o svom "Tech-Deck" izgledu

Više slika

Više slika

Škoda je objavila nove spoljne skice predstojećeg Elroq modela, potpuno električnog kompaktnog SUV...

Ovaj novi model će debitovati u oktobru, a bazira se na MEB platformi Volkswagen grupe. Elroq predstavlja električni ekvivalent Škode Karoq, kompaktne SUV verzije, i donosi inovativni dizajn i tehnologiju.

Elroq se pridržava Škodinog modernog "Solid" dizajnerskog jezika, uvodeći novu estetiku koja će se verovatno koristiti i u budućim modelima. Jedan od ključnih elemenata novog dizajna je "Tech-Deck Face", što je Škodin izraz za potpuno prekriven rešetkast izgled prednje maske električnog vozila.

Elroq će imati podeljena prednja svetla sa Matrix LED tehnologijom i tanjim otvorima na braniku. Profil automobila podseća na veći Enyaq i dolazi sa aluminijumskim točkovima od 19 ili 20 inča. Zadnji deo vozila ima elemente karavana, sa velikim prtljažnikom i poznatim zadnjim svetlima.

Iako su skice prilično stilizovane i preuveličane, Škoda je ranije prikazala fotografije kamufliranog prototipa, otkrivajući prave proporcije automobila. Takođe, Elroq će debitovati u novoj boji nazvanoj Timiano Green, kombinovanoj sa tamnim hromiranim spoljnim akcentima.

Škoda je već nagovestila karakteristike unutrašnjosti koje uključuju održive materijale, kao što su reciklirana odeća, Recytitan (izrađen od 78% recikliranog PET-a) i Technofil (poliester i reciklirane Econyl niti). Kupci će imati izbor između četiri teme unutrašnjosti – Loft, Lodge, Suite i Studio. Elroq će takođe nuditi moderni digitalni kokpit i najnoviju tehnologiju VW Grupe, zajedno sa prostranom kabinom za pet putnika i prtljažnim prostorom od 470 litara.

Škoda je detaljno opisala i pogonske jedinice i opcije baterija za Elroq. Model zasnovan na MEB platformi biće dostupan sa baterijama od 55 kWh, 63 kWh i 82 kWh, sa dometom do 560 km prema WLTP standardu. Energija će dolaziti od jednog (pozadi postavljenog) ili dva elektromotora, dok će verzija sa zadnjim pogonom proizvoditi 170 KS ili 285 KS, a verzija sa pogonom na sve točkove čak 299 KS.

Kompletne informacije o 2025 Škoda Elroq biće dostupne u narednih nekoliko nedelja, nakon zvanične premijere u oktobru.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group