2025 Mercedes GLC 350e Plug-In Hybrid nudi 87 km domet na električni pogon za manje od $60,000

Više slika

Više slika

Mercedes linija plug-in hibrida nastavlja da raste, a GLC 350e bi mogao postati popularan dodatak...

Mercedes je ranije ove godine najavio planove da donese GLC 350e 4MATIC plug-in hibrid u Sjedinjene Američke Države, a sada je kompanija otkrila niz novih detalja. Bez daljeg odlaganja, model ima početnu cenu od $59,900 i dolazi dobro opremljen za $63,500.

Trenutno dostupan u prodajnim salonima, model nudi tri različite opreme. Osnovna Standard oprema izgleda da ima 12,3-inčni digitalni instrument displej, 11,9-inčni infotainment sistem i ambijentalno osvetljenje sa 64 boje. Ostale istaknute karakteristike uključuju samonivelišuće vešanje, mobilni fleksibilni kabl za punjenje, digitalnu tehnologiju ključa i Keyless-Go sa startovanjem na dugme. Kupci će takođe naći „brojne“ sisteme za asistenciju vozaču, uključujući Attention Assist, Active Brake Assist i Parktronic sa aktivnom asistencijom pri parkiranju.

Nadogradnja na $61,550 Exclusive opremu dodaje Burmester 3D surround zvučni sistem, Parking paket sa monitorom za prikaz okoline i Guard 360 sigurnosni sistem koji može snimati sumnjive aktivnosti. Crossover takođe ima osvetljene pragove vrata i „poboljšano ambijentalno osvetljenje.“

Najviši nivo opreme, Pinnacle, ide korak dalje i ima cenu od $63,500. Ističe se po Digital Light farovima koji mogu projektovati informacije na tlo ispred vozila. Model takođe ima stakla sa izolacijom od toplote i buke, kao i head-up displej.

Bez obzira na odabranu opremu, sve modele pokreće plug-in hibridni pogon koji se sastoji od turbo 2,0-litarskog četvorocilindričnog motora, električnog motora i baterije od 24,8 kWh. Ova konfiguracija daje crossoveru kombinovanu snagu od 313 KS (233 kW / 317 PS) i 550 Nm obrtnog momenta.

Što se tiče performansi, GLC 350e 4MATIC može ubrzati od 0-96 km/h za otprilike 6,2 sekunde, pre nego što dostigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 209 km/h. Pored relativno brzih performansi, model ima EPA domet od 87 km na električni pogon, što je više nego što većina ljudi pređe tokom dana. Oni koji žele da maksimalizuju efikasnost mogu izabrati Hybrid način vožnje, koji daje prednost električnom pogonu.

Kada je baterija prazna, može se potpuno napuniti za samo 30 minuta koristeći DC brzi punjač. Model se takođe može puniti do 11 kW koristeći AC punjač, iako će taj proces biti znatno sporiji.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group