Svetska premijera: Opel predstavlja novi Movano HYDROGEN na IAA Transport 2024 u Hanoveru

Više slika

Više slika

Efikasan, brz i bez kompromisa: Novi Movano HYDROGEN sa dometom do 500 kilometara (WLTP1) može se napuniti za manje od 5 minuta.

Novi Opel Movano Electric već je dostupan kao baterijski-električno vozilo, a sada Opel otvara novo poglavlje za svoj veliki kombi. Na IAA Transport 2024 izložbi u Hanoveru, koja će se održati od 16. do 22. septembra, Opel će predstaviti svoj novi Movano HYDROGEN. Ovaj model pokazuje kako inovativni koncept pogona na vodonične gorivne ćelije može biti kombinovan sa visokim performansama, bez kompromisa u svakodnevnoj upotrebi. Novi Movano HYDROGEN omogućava vožnju bez lokalnih emisija do 500 kilometara bez zaustavljanja za punjenje (WLTP1), može se napuniti za manje od 5 minuta i nudi potpunu fleksibilnost i tovarni kapacitet kao i druge varijante Movano modela.

Pored toga, novi Opel Combo Electric i baterijski-električni Opel Rocks Electric kvadricikl sa KARGO paketom takođe će biti izloženi na zajedničkom štandu Stellantis Pro One, C70 u hali 13. Ova komercijalna vozila biće predstavljena na vodećem sajmu za logistiku, komercijalna vozila i transport, tokom konferencije za novinare u ponedeljak, 16. septembra, od 11:20 sati.

Opel Vivaro HYDROGEN već je pokazao kako se mogu prelaziti velike udaljenosti bez lokalnih emisija, a da se pritom ne gubi vreme na punjenje. Sada je ovaj inovativni pogonski sistem dostupan i za najveći model u Opel asortimanu lakih komercijalnih vozila (LCV). Kombinacijom vodoničnog pogona i plug-in baterije, novi Opel Movano HYDROGEN može preći do 500 kilometara (WLTP1) i može se napuniti za manje od 5 minuta. Električni motor nudi snagu od 110 kW (150 KS) i maksimalni obrtni moment od 410 Nm. Litijum-jonska baterija od 11 kWh pruža podršku pri startovanju i ubrzavanju, omogućavajući optimalan rad sistema gorivnih ćelija.

Jedna od prednosti hibridnog sistema je mogućnost rekuperacije energije kočenja, koja se pretvara u električnu energiju i skladišti u bateriji. Tehnologija pogona i vodonični rezervoari postavljeni su tako da ne zauzimaju prostor, što znači da Movano HYDROGEN ostaje potpuno funkcionalan kao tovarni kombi, sa kapacitetom do 17 m³ tereta i nosivošću do 1.370 kilograma, u zavisnosti od varijante.

Opel Combo Electric dobija svež izgled sa redizajniranim prednjim delom i prepoznatljivim Opel Vizor izgledom. Pored svih dokazanih kvaliteta prethodne verzije, novi Combo sada prvi put u ovoj klasi vozila donosi Intelli-Lux Matrix svetla bez odsjaja. Električni kompaktni kombi, koji je dostupan od 31.250 € bez PDV-a u Nemačkoj, nudi lokalnu vožnju bez emisija sa dometom do 354 kilometra (WLTP2), što je oko 80 kilometara više od svog prethodnika.

Opel najmanji model, Rocks Electric, privući će posebnu pažnju u Hanoveru, zahvaljujući specijalnom KARGO paketu. Sa ultra-kompaktnim dimenzijama od 2,41 x 1,39 x 1,52 metra (dužina x širina x visina), Rocks Electric pretvara se u praktično dostavno vozilo. Sa krugom okretanja od samo 7,20 metara, lako se može manevrisati kroz uske ulice ili mala parking mesta. Električni domet od 75 kilometara čini ga idealnim za lokalne dostave paketa, brze hrane ili lekova, posebno u urbanim sredinama.

Novi Opel Movano HYDROGEN i ostala električna komercijalna vozila predstavljaju korak ka budućnosti bez emisija, čineći radne zadatke efikasnijim i ekološki prihvatljivijim.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group