„L'ULTIME“: Bugatti obeležava kraj ere Chiron modela

Više slika

Više slika

Od 2016. godine, Bugatti Chiron je neuporediva ikona performansi hiper sportskih automobila…

Ograničen na samo 500 jedinica, poslednji Chiron je sada ručno sastavljen od strane majstora u Molšajmu i možemo slobodni reći da je u pitanju živopisno umetničko delo po meri poznato kao „L'Ultime“. Ova konačna oproštajna verzija Chiron modela označava kraj izuzetne ere performansi koja ga je učinila prvim putničkim automobilom sa 1.500 KS i prvim serijskim automobilom koji je premašio brzinu od 480 kilometara na čas. I baš kao što je ušao u svet sa spektakularnom elegancijom i snagom, tako i njegova proizvodnja završava, na pragu potpuno nove ere Bugatti brenda.

Ovo finalno remek-delo Chiron – Super Sport – prelepo reinterpretira automobil koji je preuzeo centralnu poziciju u Ženevi pre osam godina, izuzetno podsećajući na stil i vizuelni identitet. Kada je prvi put oduševio svet 2016. godine, kolor šema „Atlantic Blue“ sa „French Racing Blue“, presečena linijom u obliku slova C izrađenom od ručno polirane aluminijumske legure, bila je nešto sasvim drugačije od svega što je viđeno u svetu automobila ranije. Za ovaj 500. i poslednji Chiron, Bugatti Sur Mesure tim je ponovo osmislio originalni dizajn sa zadivljujućim interakcijama boja koje blede i omažem svim mestima gde je automobil širio svoju magiju od 2016. godine.

Simbolizujući snagu brenda i evoluciju njegove veštine i znanja u proteklih osam godina, dve boje koje krase ovaj specijalni Super Sport – „French Racing Blue“ i „Atlantic Blue“ – sada se neprimetno stapaju jedna sa drugom, stvarajući zapanjujući vizuelni utisak sa strane koji je naglašen obojenim točkovima koji odražavaju prednje i zadnje nijanse. Prilagođeni plavi Bugatti makaron, ekskluzivno dizajniran i razvijen za ovu oproštajnu verziju, ponosno stoji unutar rešetke. U spektakularnom završnom potezu, na karoseriji se nalaze ručno ispisana mesta i događaji koji su pomogli u izgradnji legende o Chiron automobilu. Inspirisan filozofijom „bullet speed“ – zamagljivanjem vida pri velikim brzinama – ovaj jedinstveni Chiron Super Sport nagoveštava svoju neuporedivu maksimalnu brzinu, čak i kada je u mirovanju.

Estetski oblik Super Sporta je oživeo kada su Sur Mesure tim iz Bugatti brenda i kupac odlučili da stvore omaž ovom važnom trenutku u istoriji automobilske kuće, prateći najneverovatnije prekretnice Chiron modela i slaveći najvažnije trenutke u istoriji brenda, čime je oživljen put ovog neverovatnog četvorotočkaša od njegovog debija 2016. godine do danas.

Od svog zadivljujućeg globalnog debija u Ženevi pre osam godina – kada je predstavljen kao najmoćniji, najbrži i najluksuzniji automobil na svetu – Chiron je izdržao test vremena, ostajući na vrhuncu automobilske veštine i performansi. Kanališući DNK Bugatti brenda i obuhvatajući etos „Forma prati performanse“, Chiron je pomerao granice, postavljao standarde koji su ranije bili nezamislivi i prepisivao takozvane automobilske norme kroz porodicu koja uključuje Chiron, Chiron Sport, Chiron Pur Sport i Chiron Super Sport, pored specijalnih izdanja kao što su Chiron Super Sport 300+ i Les Légendes du Ciel.

Ova fascinantna ostavština protiče kroz strane jedinstvenog Super Sporta u čistom kompozicijskom sadržaju: lansiranje u Ženevi, pojavljivanja u Šantiliju, faze testiranja na stazi Paul Ricard i trka pri brzini od 482 kilometra na čas na testnoj stazi Ehra-Lessien. I naravno prikazani su istorijski dom Bugatti brenda u Molšajmu kao i ikonični Château Saint Jean i Cape Canaveral, gde su mnogi kupci iskusili vrhunsku brzinu Chiron modela.

Proslavljajući poslednji Chiron, ručno ispisan broj „500“ – krasi spoljašnjost, kapice točkova i zadnje krilo – takođe je ugraviran na poklopcu motora koji sadrži veličanstveni Bugatti W16 pogonski agregat. Istovremeno, to označava još jednu prekretnicu na putovanju Bugatti brenda dugom više od 115 godina; još 500 neuporedivih umetničkih dela, inspirisanih originalnom vizijom Etorea Bugatija, u svetu koji će biti uživan za generacije koje dolaze.

Formirajući neraskidivu vezu sa divnim umetničkim radom prikazanim na Super Sportu je majstorstvo najvišeg reda, izuzetni detalji koji oživljavaju osmogodišnju vremensku liniju Chiron modela. Francuska zastava, koja predstavlja mesto rođenja brenda i automobila, prikladno je primenjena na krilima ogledala. Rešetka Super Sporta je završena sada već ikoničnom bojom brenda „Atlantic Blue“ i posebna mreža potkovice je izrađena sa centriranim prugama.

Upotreba broja „500“ se neprimetno preliva sa spoljašnjosti na unutrašnjost, kraseći kabinu Chiron modela koja odgovara prirodi automobila po meri. Ovde se otkriva simfonija karbonskih vlakana za vozača i putnika, povezujući luksuznu kožu „Deep Blue“ i „Blue Carbon Matt“ visokotehnološke završne obrade sa nagoveštajima ikonične nijanse Bugatti „French Racing Blue“. Intrigantna, ručno tkana koža „Deep Blue“ koja je ručno sečena, ručno šivena i primenjena na svakom panelu vrata nudi ovom poslednjem Chiron modelu kvintesenciju izuzetnosti i bezvremenosti, simbolizujući vrhunsko majstorstvo od predstavljanja 2016. godine.

„Brend Bugatti nije izgrađen samo na čistim performansama već i na apsolutnom majstorstvu, sofisticiranosti i eleganciji, formirajući sam vrhunac automobilske sfere. Ovaj vrlo poseban Super Sport – poslednje remek-delo u eri Chiron modela – oličava te vrednosti, savršeno povezujući takve neuporedive osnovne atribute sa lakoćom i svrhom.

Sa ovim umetničkim delom po meri, pratili smo veličanstveno osmogodišnje putovanje Chiron modela sa nezaboravnim trenucima koji su se dogodili širom sveta, stvarajući legije obožavalaca, da ne spominjemo njegove bezbrojne industrijske prekretnice i jedinstvena svetska dostignuća. Ovaj 500. i poslednji model Chiron je prikladan oproštaj koji hvata prepoznatljivu ostavštinu koja će zauvek biti urezana u istoriju automobila i postavlja put za svetlu novu eru, počevši sa proizvodnjom Bolide i W16 Mistral i nastavljajući sa predstavljanjem našeg novog modela u junu”, izjavio je Kristof Piošon, predstednik Bugatti brenda.

U svakom sjajnom detalju Chiron Super Sport remek-dela, Bugatti potvrđuje svoje mesto kao uzor automobilske izuzetnosti, kompletirajući krug sa Chiron hiper sportskom porodicom automobila koja je započeta 2016. godine. Brend je sada spreman da piše novo poglavlje neprevaziđenih performansi, luksuza uronjenog u izuzetnost i prilagođenog majstorstva koristeći najfinije materijale i najizuzetniji savoir-faire.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group